Album recensie: Mark Blomsteel – Crank It

StarStarStarStar GreyStar Grey

Mark Blomsteel

Mark Blomsteel – Crank It  

Release – September 2014
Platen label – Coast to Coast

 

Mark Blomsteel. Een Rotterdammer die het probeert te maken in de country scene. En dat doet hij niet hier. Nee, daarvoor toonde hij een hoop lef. Hij pakte zijn boeltje op om zijn droom waar te maken. En waar doe je dat beter dan in het hart van de countrymuziek oftewel Nashville.

 

Mark

 

De markant ogende zanger heeft in september zijn tweede album op de markt gebracht. “Crank It” genaamd. “Crank It” is ook de eerste track van het album. Het nummer is te typeren als een sterk country rocknummer en belooft veel goeds voor de rest van het album. Er is veel aandacht besteed aan de diverse muziekinstrumenten, ze zijn veelvuldig aanwezig en krijgen ook bijna allemaal een individueel piekmoment. De tekst en de stem van Blomsteel komt ijzersterk naar voren. Door de combinatie van deze factoren kunnen we dit wel het beste nummer van het album noemen.

 

Ondertussen heeft Mark het goed voor elkaar in Nashville. Hij werd in 2010 door de voormalige manager van de Beach Boys via MySpace gestrikt. Hierdoor mag hij werken met echte topartiesten zoals de bandleider Chris Leuzinger (Garth Brooks), bassist Jimmie Lee Sloas (Keith Urban), drummer Eddie Bayers (Grand Ole Opry) later vervangen door drummer Greg Morrow, keyboard player Tony Harrel (Kenny Rogers, Ilse Delange) en op de akoestische gitaar B James Lowry (Martina McBride, Tim McGraw). Aan de kwaliteit van de muziek zal het in ieder geval niet liggen!

 

Mark Blomsteel Different Just The Same

 

“Different Just The Same” en “Talk Me Down” zijn enkele toppertjes van het album. Blomsteels versie van “Someone Somewhere Tonight” is een mierzoete cover van Walt Wilkins originele versie. Marks stem ondergaat de transformatie naar zoet, gevoelig en romantisch. Gemeend klinkt het wel. Maar zelfs Kellie Picklers variant klinkt minder zoet.
Het nummer “She’s So Mean” is een beetje een twijfelgeval. De lyrics klinken behoorlijk popachtig en cheesy. Gelukkig wordt dit door de krachtige muziekinstrumenten halverwege het nummer redelijk rechtgetrokken.

 

 

 

“Love Awaits” plaatst ons in de romantische setting. De elektrische gitaar leukt dit nummer erg goed op.
Daarna komt het tweede deel van het album. Helaas is dit wat minder sterk. “What I Didn’t Say” wordt vooral gecompenseerd met de steelguitar. Het nummer “She Laughs Like That” is toch wel het ongemakkelijkste nummer van het album. Ik citeer: “Ha Ha Ha She laughs like that”. Voor de rest zijn de lyrics en de song prima, maar dat ene zinnetje zoekt wel een beetje de irritatiefactor op. Jammer.

 

Om het einde van het album te versterken heeft de muzikant een cover van zijn eigen nummer “Barbed Wire”opgenomen. Dat klinkt niet verkeerd. De country rocknummers passen toch het meeste bij de Rotterdamse zanger.

 

Al met al geen slecht album. Vooral de country rocknummers doen het goed. De lyrics zijn sterk. (op ha ha ha na). Ook worden de diverse muziekinstrumenten op een positieve manier uitgebuit gedurende het hele album. Zeker “Crank It” “Different Just The Same” en “Talk Me Down” hebben de potentie om in de Billboard Hot Country Songs te verschijnen. Mark komt in december even terug naar Nederland om zijn album te promoten. Houdt zijn Facebook in de gaten voor de exacte data van de events.

 

 

Bol.com | Amazon | Official | Facebook | Twitter

 

 

Meer recensies...

­