Album recensie: LoCash - Brothers

Release – 29 maart 2019
Platen label – Wheelhouse Records

Door Esmee van der Krogt

Mijn volgende recensie gaat over het Amerikaanse country duo LoCash. LoCash bestaat uit Chris Lucas en Preston Brust. LoCash is opgericht in 2010, onder de naam ‘’The LoCash Cowboys’’. Toentertijd zaten ze bij labels R&J Records en Average Joes Entertainment. Ze brachten een aantal singles uit onder deze naam maar die werden nooit echt grote hits. In 2015 besloten ze om de naam The Locash Cowboys weg te laten en verder te gaan onder de naam LoCash. Tevens ook hun overstap naar label Reviver Records. De eerste single die ze onder deze huidige naam uitbrachten is ‘’I Love This Life’’. Dit werd overigens hun eerste top 5 hit. In 2017 kregen ze de nominatie New Duo Or Group bij de ACM Awards. Andere grote hits dat ze uitbrachten zijn ‘’I Know Somebody’’, ‘’The Fighters’’ en ‘’Ring On Every Finger’’. In augustus 2018 is LoCash overgestapt van label en hebben getekend bij Broken Bow Records' Wheelhouse Records imprint. Hun eerste single bij dit label is ‘’Feels Like A Party’’, die ze samen hebben geschreven met Florida Georgia Line’s Tyler Hubbard. In totaal heeft LoCash 4 studio albums uitgebracht, waaronder hun recente album ‘’Brothers’’ uit Maart 2019.

LoCash - Brothers

Het album Brothers start meteen met het nummer ‘’One Big Country Song’’. Een feel good country nummer met de boodschap om te focussen op de dingen die we gemeen hebben.  Van het streven naar succes, tot de noodzaak om elk weekend te ontspannen. Dit nummer piekte op plek 25 in de billboard country airplay.

Zoals eerder vermeld, staat ‘’Feels Like A Party’’ ook op dit album. Dit nummer is een zorgeloos nummer dat de kracht heeft om je humeur meteen te verbeteren, al hebben de meeste nummers van LoCash dit effect op je. Verder heeft dit nummer een uitnodigende melodie en feestelijke teksten die eigenlijk perfect zijn voor live shows.

 Het album Brothers bestaat voornamelijk uit vrolijke feel good nummers. LoCash staat toch wel bekend om hun talent voor uitbundigheid, wat ook terug te horen is in dit album. Het geeft een weerspiegeling van hun eigen positieve geest en eerlijkheid. Met dit album vervult het duo het doel om mensen te verenigen door middel van optimistische nummers, een echte viering van het leven en de band die hen een van de meest gepassioneerde acts van country muziek maakt. LoCash zelf zegt dat dit album hun afhankelijkheid van elkaar tijdens hun carrière weerspiegelt. Het duo wilde muziek maken waarin "mensen gewoon even kunnen verdwalen, hun worstelingen en verschillen opzij zetten en gewoon genieten van het moment." Dat is bij deze gelukt zou ik zeggen. Veel luister plezier.

 

Koop deze plaat: Official | Apple Music | Amazon | Google Play | Bol.com | Facebook | Twitter

 

 

 

Meer recensies...

­