Album recensie: Little Big Town - Tornado

4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5

Little-Big-Town-Tornado

Release – September 2012
Record Label – Capitol Nashville

 

 

 

Het vijfde album van LBT is toch wel even andere koek. Het viertal besloot uit hun comfortzone te stappen en te switchen van producer. Wayne Kirkpatrick werd vervangen door Jay Joyce. Die onder meer het album Carolina van Eric Church geproduceerd heeft.

 

Uit hun comfortzone kwamen ze zeker. Producer Jay Joyce liet band de tracks van het album opnemen alsof ze een live gig speelden. Compleet met tourband, volledig opgemaakt en gezellig wat van te voren gegeten en gedronken te hebben werden de nummers opgenomen.

 

Als je de andere albums van LBT kent, zul je het verschil zeker horen. De eerste vier albums zijn ook niet verkeerd, maar de sound en de lyrics lijken veel op elkaar. Tornado is anders. De nummers uniek. De nieuwe producer heeft zeker het viertal tot zijn recht doen komen.

 

Bij het eerste keer beluisteren van dit album zal je de track “Your Side of the Bed” vast en zeker bijblijven. De tekst is zeer emotioneel en misschien ook wel herkenbaar voor sommigen. Er was plaats voor meer ballads : “Can’t go Back” Beschreven door de band als een van de “most beautiful and haunting melodies” Helemaal waar.

 

LBT

 

“Tornado” heeft een lekkere ruige songtekst. Niet door de band zelf geschreven overigs. “Pontoon” heeft zichzelf al bewezen. Het nummer stond september 2012 op nummer 1 in de Hot Country Chart.

 

“Night Owl” is een ontspannen lullaby (slaapliedje). De echo’s van het refrein zijn opgenomen in een speciale echo kamer en geven een bijzonder relaxte sfeer aan het nummer.

 

LBT heeft een heerlijk afwisselend album afgeleverd. Zeker een goede keuze om van producer te wisselen. “Self Made” geeft deze trots en het werk wat ze in het album gestopt hebben weer.

 

Ondertussen werken de Amerikanen uit Homewood, Alabama aan hun zesde album. Benieuwd of ze deze prestatie kunnen evenaren…

 

 

Meer recensies...

­