Album recensie: Lee Brice – Hard 2 Love

StarStarStarStar GreyStar Grey

Lee Brice Hard-2-Love

Lee Brice – Hard 2 Love  

Release – April 2012
Platen label – Curb Records

  

Op dit moment is Lee Brice te bewonderen in Luke Bryan’s “Thats My Kind Of Night Tour”. Hij treedt daar op als special guest. Maar deze gast is bekroond genoeg om zijn eigen tour te hebben.

Brice begon zijn carriere als songwriter. Hij schreef mee aan diverse songs, waaronder Garth Brooks single “More Than a Memory”. In 2007 tekende de zanger bij Curb Records. Ondertussen zijn we een EP en twee albums verder.

Het album Hard 2 Love is een succes. Alle vier uitgebrachte nummers hebben de top 10 behaald.

“Parking Lot Party” is bij uitstek het grootste feestrocknummer van het album. Een medicijn tegen een sippe dag, een waarschuwing is op zijn plaats: vrolijkheid gegarandeerd. Een en al voldoening, vooral als je ook nog eens het refrein mee kan brullen. Enig minpuntje is dat we de country een beetje missen en de rock overheerst.

“A Women Like You” is een relaxed liefdesliedje van de robuuste Lee. Prachtig en gemeend overgebracht. Deze kwaliteiten zijn ook te vinden in de open song “Hard To Love”

“ I Drive You’re Truck” is het mooiste en emotioneelste nummer van het album. Het gaat over een man die zijn broer heeft verloren. Gestorven tijdens het dienen van zijn land. Door in zijn truck te rijden voelt hij zich sterk verbonden met zijn overleden broer. Lee weet uitstekend de intense gevoelens over te brengen.

Sommige tracks op het album vallen niet meteen op, maar na een tijdje begin je ook deze nummers te waarderen. Zoals “Friends We Won’t Forget” en “See About A Girl”.

Lee Brice

Alles bij elkaar genomen is het een prima album. Al kunnen sommige tracks ook door in de reguliere top 40.

Ondertussen heeft Brice de eerste single van zijn aankomende album uit. “I Don’t Dance”. De titel is gelijknamig aan de albumnaam. Binnenkort zal dit nieuwe album beschikbaar zijn. 9 september al om precies te zijn.

Meer recensies...

­