Album recensie: Lady Antebellum - 747

StarStarStarStar GreyStar Grey

Lady Antebellum - 747

Lady Antebellum - 747  

Release – September 2014
Platen label – Capitol Records Nashville

 

747. Is het een Boeing? Yes it is. En het is tevens de titel van het zesde studioalbum van Lady Antebellum.

In de rest van de wereld inclusief Nederland is Lady A vooral bekend van het prachtige “Need You Now”. Weinig landgenoten weten waarschijnlijk dat het trio groots is in de country.

“Bartender” verscheen als eerste in de hitlijsten. De plaat kwam in september binnen op de no.1 positie in de US Country Airplay Chart. Kate Upton, een bekend model, speelt de hoofdrol in de bijbehorende musicvideo. “Bartender”, doe modern aan. Het doet een beetje denken aan het opzwepende “Downtown” van het vorige album “Golden”.

Op het nieuwe album overheersen niet de ballads. Lady A gaat meer voor de mid- en uptempo poprock nummers. Wat een nieuwe modus operandi is voor de musici. De elektrische gitaren spelen een grotere rol. En de liederen klinken anders dan we gewend zijn. Maar het vertrouwde Lady Antebellum stemgeluid is nog duidelijk terug te vinden in de markante stem van Hillary Scott en niettemin, de stemmen van Charles Kelley en Dave Haywood.

 

Lady Antebellum

 

Het tweede nummer dat uitgebracht werd heet “Freestyle” en kenmerkt zich als de nieuwe sound. De elektrische gitaar is nadrukkelijk aanwezig. Momenteel staat het nummer op 29 in de Billboard Country Airplay.

Een van de beste songs van het album is “All Nighter”. Een lekker uptempo nummer. Het is een beetje in de trant van “Compass” (Golden). Deze song zou het goed gaan doen in de charts. Helaas staat “All Nighter” alleen op de deluxe editie. Echt zonde!

“Down South” is ook een succesje. Als je de intro hoort doet het je meer denken aan een Miranda Lambert of Carrie Underwood song. Weer totaal niet Lady A. Maar ook niet verkeerd.

 

“Sounded Good At The Time” is ook nog het vermelden waard. Maar verder spatten er niet echt nummers van het album af. “Bartender” en “All Nighter” doen dit gelukkig wel. Misschien zit de kracht toch in de herhaling bij de andere tracks.

Het trio is uit hun comfort zone getreden en hiermee een nieuwe weg ingeslagen. Ze volgen een route met minder significatie Lady Antebellum songs. Voor andere bands zoals Little Big Town en The Band Perry heeft de koerswijzing veel goeds gebracht. Maar gaat dat ook gelden voor Lady Antebellum? Het ontbreken van ballads, hun core business is wel een verlies. 1 of 2 goede ballads hadden we toch wel erg graag willen horen.

Bol.com | Amazon | Official | Facebook | Twitter

Meer recensies...

­