Kip Moore - Wild World

Kip Moore - Wild World

Kip Moore
Wild World

Release – 29 mei 2020
Platen label – MCA Nashville / Universal Music Group Nashville

Recensie: Kip Moore - Wild World

Door Cedric Davids

 

Op 29 mei 2020 werd het album ‘Wild World’ van Kip Moore gereleased. Alweer de vierde studioplaat van deze artiest met het typische rauwe stemgeluid. En wat een toepasselijke albumtitel in deze bizarre tijden: ‘Wild World’.

Het titelnummer staat pas als vierde song op het album en is een mooie ballad met heerlijke gitaarpartijen geworden.

En uitstekende gitaarsounds vormen een rode draad door de mix van ballads (‘Crazy For You Tonight’, ‘More Than Enough’) en uptempo nummers (‘Hey Old Lover’, ‘South’).

Kip Moore verwerkt heel slim stukjes van bekende nummers van andere artiesten in sommige van zijn songs zonder dat het storend is of raakt aan de originaliteit van zijn songs. Zo doet ‘Grow On You’ op sommige momenten denken aan Lady A’s ‘Downtown’ en roept ‘Fire en Flame’, zeker tijdens de intro, een zweem op van U2’s ‘Where the Streets Have No Name’/’ I Still Haven't Found What I'm Looking For’.

Kip neemt ons mee op een heerlijke roadtrip langs de American highways met nummers als ‘Janie Blu’ en ‘Sweet Virginia’ en vertoont qua stemgeluid en songs gelijkenissen met Bon Jovi. ‘Southpaw’ opent zelfs met de zin: ‘I should have been a Cowboy’, terwijl ‘Hey Old Lover’ de potentie heeft om een echte stadionklassieker te worden.

Hoogtepunt van het album is ongetwijfeld het nummer ‘She’s Mine’: een onvervalste festival/stadionsong (bekijk ook de festivalversie van deze song op YouTube) van het niveau ‘Something ‘Bout A Truck’ en ‘I’m To Blame’, beide hits van zijn vorige albums.

‘My life is a creditcard: play now, pay later and I’m paying hard’ zingt Kip op het slotnummer ‘Payin’Hard’. Deze song klinkt, mede door het fantastische akoestische gitaarspel, het meest ‘country’ en is een waardige afsluiter van een kwalitatief hoogstaand album.
‘I’m gonna grow on you’ is de sleutelzin uit het gelijknamige nummer ‘Grow On You’. En dat doet dit album zeker. Samenvattend: We want (Kip) Mo(o)re!

Kip Moore - Wild World

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­