Album recensie: Kip Moore - Up All Night

3 out of 53 out of 53 out of 53 out of 53 out of 5

Release – April 2012
Platen label – MCA Nashville

  

Bij Kip Moore denk je meteen aan “Somethin’ ‘Bout a Truck”. Die heerlijke country nummer één hit die maar in je hoofd blijft hangen. De song die je een aangename bevrediging geeft wanneer je na zoveel keer luisteren eindelijk de hele songtekst mee kan zingen. Nu reist de vraag: bestaat zijn album alleen maar uit dit soort topnummers?

“Up All Night” is Kip’s debuutalbum. De 34 jarige zanger, geboren in Tifton, Georgia verhuisde in 2004 naar Nashville om zich volledig op zijn muzikale carrière te richten. Ondertussen ging hij aan de slag als store manager bij kledingwinkel Abercrombie & Fitch want er moest toch geld verdiend worden. Na 4 jaar ploeteren kreeg hij een record deal bij MCA Nashville. 

De zanger is MCA Nashville nog steeds trouw. Van zijn album zijn er drie nummers uitgebracht die allemaal in de top tien zijn beland. Uiteraard staat favoriet “Somthin’ ‘Bout a Truck” hierbij. “Beer Money” deelt dit succes. Definieerbaar als een aangenaam verhaalvertellend meezingnummer.  

In januari 2013 kwam “Hey Pretty Girl” in de hitlijsten. Een verassend ander geluid dan we tot nu toe gehoord hadden van Kip. Het nummer bezorgd je kippenvel, en hoe vaker je de hit hoort hoe mooier hij word. Bij het beluisteren van het nummer valt vooral Kip’s warme stem op. Dit in combinatie met de liefdevolle bewoordingen maakt het echt een buitengewone ballad.

Een ander nummer wat de aandacht trekt is “Reckless”. Het nummer is wat ruiger en donkerder dan de rest van de cd, mede door de prominente aanwezigheid van de elektrische gitaar. Wederom klinkt het niet gemaakt, het pas ook bij Moore.

Kip Moore

Kip bezit een veelzijdige stem. In diverse nummers laat hij deze anders klinken. Het lijkt erop dat hij zijn stemgebruik aanpast op het genre van de song. Dit is heel bekwaam, maar het lijkt ook alsof hij nog niet echt weet in welke richting hij verder wil. We gaan het waarschijnlijk allemaal horen op zijn tweede album dat binnenkort te koop is. Twee nummers hiervan zijn reeds uitgekomen: “Young Love” & “Dirt Road”. De singles lopen wederom zeer uiteen. Er zit maar een ding op om erachter te komen, en dat is de release datum in de gaten houden en het album aanschaffen.

Om terug te komen op de vraag: ‘Bestaat zijn album alleen maar uit dit soort topnummers?’ moet ik antwoorden nee. “Somethin’ ‘Bout a Truck” is niet toonaangevend voor de rest van het album. Wat eigenlijk wel een beetje jammer is. Maar Kip Moore laat zien dat hij meer in huis heeft dan alleen een cliché country sing-a-long song. Dat is ook wel wat waard. Ook al vinden we “Somethin’ ‘Bout a Truck” hemels…

 

 

Meer recensies...

­