Album recensie: Jason Aldean - 9

Jason Aldean - 9

Release – 22 november 2019
Platen label – Broken Bow Records

 

14 jaar nadat zijn eerste album uitkwam komt Jason vorig jaar met zijn negende album. Heel toepasselijk met de titel 9. uitgebracht door Broken Bow records.

Door de jaren heen is de sound van JA veranderd van de country sound naar meer country rock, pop sound waardoor hij wel een eigen sound heeft. Al moet ik zeggen dat de popsound wel meer aanwezig is op dit album wat met de laatste albums meer werd toegevoegd.

Ook dit album zoals vorige ook weer een prachtige nummers met dit keer texten over whiskey, verloren liefde en small town life.
Het album werd gelanceerd met het nummer We Back, knallend countryrock nummer laat je onder goede gitaar en strakke drums weten dat Aldean er weer is met zijn band. Ik ga niet alle nummers behandelen maar kies een paar die mij wel aanspreken, of mijn favorieten zijn.

Got what i got

Heerlijke pop country love ballad met prachtige tekst/gesprek die iedereen die een relatie heeft wel een keer heeft mee gemaakt. De vraag of hij wel zeker weet dat zij de enige voor hem is en hij voor altijd van haar houd. Pakkende tekst met de afwisseling van click track, drums en gitaar. Een genot voor het oor is.

Talk about Georgia

Iedere trouwe Aldean fan weet dat hij geboren is in Georgia. Dit country rock nummer neemt je mee naar herinneringen over waar hij allemaal geweest is maar niks zo goed voelt als over zijn home sweet home praat. Een nummer met een personal touch.

 

Over het algemeen genomen weer een mooi album als je van deze country style houd met 16 heerlijke tracks afwisselend van ballads tot krachtige rock. Aldean heeft weer een top album geleverd.

Nu wachten op nummer 10.

Door: Dennis van Beek

 

Koop deze plaat: Official | Apple Music | Amazon | Google Play | Bol.com | Facebook | Twitter

 

 

Meer recensies...

­