Album recensie: Jake Owen – Days of Gold

3 out of 53 out of 53 out of 53 out of 53 out of 5

Jake Owen - Days Of Gold

 

Release – December 2013
Platen label – RCA Records Nashville

 

Jake Owen is een voorbeeld van snel succes in de country scene. Velen dromen hiervan, werken er keihard voor om het te maken. Maar slechts een handjevol zal dit succes behalen.

Jake is een van de gelukkigen, opgegroeid als een echte beachboy in Florida. Door een blessure begon hij met gitaar spelen en trad al snel op in bars. Hij verhuisde in 2005 naar Nashville en had binnen een jaar een contract bij RCA records.

 Nu ligt zijn vierde album alweer in de schappen. De titel “Days of Gold” geeft de setting meteen weer. Ik zie het al helemaal voor me: Drijvend op een luchtbed in het zwembad, de zon die m’n huid aangenaam verwarmd, een biertje in m’n rechterhand om enigszins een beetje op temperatuur te blijven. Mijn vrienden om me heen eveneens genietend en de barbecue die smeult op de achtergrond. Wat wil een mens nog meer?

Deze gedachte wordt snel bevestigd door de eerste track. Eveneens genaamd “Days of Gold” Desondanks het nummer in de hete augustus maand werd uitgebracht kwam de hoogste notering van de song niet hoger dan nummer 15 in de US Country Airplay.

Bij het tweede nummer “Beachin” zijn we nog steeds aan het chillen, nu op het strand. In de derde song worden we meegenomen naar “1972” en leren we hoe de jeugd toendertijd rockte in hun “Days of Gold”

De lyrics worden wat serieuzer met de nummers “Ghost Town” en “Life of the Party” maar de uptempo rocksound blijft.

De ballad op het album “What We Ain’t Got” hoort niet echt in het rijtje thuis. De song met alleen piano en steelgitaar voelt een beetje als een verplicht nummertje. Misschien komt het omdat de luisteraar niet in de sentimentele mood raakt door het hoge vrolijke partygehalte van de cd.

 

Jake Owen

 

De surfdude Jake heeft een heerlijke cd afgeleverd. Het is echter wel een verlengstuk van zijn eerdere songs. Maar problemen hebben we er niet mee want het klinkt heerlijk zomers en vrolijk. Dus heb je een keer een heerlijke zomerse dag in je tuin denk dan aan Jake Owen’s Days of Gold.

 

 

Meer recensies...

­