Album recensie: Gregory Page - So It Goes

Gregory Page - So It Goes

Gregory Page - So It Goes

Release – 20 April 2017

Platen label – V2

 

Een Amerikaanse singer-songwriter van Iers/Armeense afkomst die een groot deel van zijn tijd in Nederland woont. Kan dat? Natuurlijk kan dat. Maak kennis met Gregory Page uit San Diego, Californië. Hij timmert al ruim twintig jaar aan de weg en heeft in die tijd een forse repertoire opgebouwd dat echter nooit de aandacht heeft gekregen die het verdiende. Hopelijk dat het nieuwe So It Goes daar verandering in kan brengen, want de zoetgevooisde luisterliedjes die hij hier ten gehore brengt zijn zeer beslist de moeite waard. Page pakt de zaken hier wat grootser en meeslepender aan dan op zijn eerdere werk, onder meer met hulp van goede vriend en collega Jason Mraz. Misschien dat dit nét het verschil kan maken, qua publieke belangstelling.

 

De nummers op So It Goes liggen aangenaam in het gehoor met hun jazzy arrangementen, maar maken ook duidelijk dat Page een voorkeur heeft voor zwarte humor en sombere overpeinzingen. Zo is Just To Get Away From You een anti-liefdesliedje dat sterk aan het oude werk van Randy Newman doet denken, gaat Dead & Gone over de vergankelijkheid van het leven en zingt hij in Dusty Road over een road trip door Amerika, waarbij hij tussen alle toeristische bestemmingen vooral een hoop eenzaamheid en deprimerende tankstations tegenkomt. En dan heb ik het nog niet eens over het sterk door Leonard Cohen geïnspireerde Say A Prayer, over mensen die wel bidden voor de minder bedeelden in de wereld, maar er verder geen hand naar uitsteken. Geen vrolijkheid allemaal, maar Page weet dat wel mooi en subtiel te verwoorden, en er is ook ruimte voor minder donker materiaal. En in combinatie met dit soort liedjes, waarbij je ondanks alles toch heerlijk weg kunt dromen, levert dat een mooie groeiplaat op.

Official | iTunes | Bol.com | Amazon | Google Play | Bandcamp | Facebook | Twitter

 

 

 

 

 

Het album So It Goes wordt op 7 mei aanstaande gepresenteerd tijdens een uitverkochte releaseshow in De Nok van Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. De komende maanden tourt Gregory Page langs diverse zalen in Nederland, waaronder:

 

03/05 Theater Op Skoot, Noord-Scharwoude
05/05 Concerto, Amsterdam [Instore]
07/05 De Nok - Koninklijk Theater Carré, Amsterdam [Uitverkocht]
14/05 Down By The River Festival, Venlo
16/05 Theater 't Zwijnshoofd, Bergen op Zoom
17/05 QBus, Leiden
18/05 TivoliVredenburg, Utrecht
20/05 Iduna, Drachten
21/05 De Schalm, Westwoud

 

Meer recensies...

­