Album recensie: Gloriana - Three

StarStarStarStar GreyStar Grey

gloriana3

Gloriana - Three  

Release – Juni 2015
Platen label – Emblem Music Group/Warner Bros. Records.

 

De broers Tom en Mike Gossin vormen dezer dagen tezamen met Rachel Reinert de band Gloriana. Er was ooit nog een vierde lid, maar deze is afgehaakt in 2011 voor het uitkomen van het het tweede studio album “A Thousand Miles Left Behind”. Helaas moest de band hier via Twitter achterkomen, niet bepaald classy. Zou het album daarom Three heten?

 

Van het nieuwe album is reeds een single uitgekomen. “Trouble”. In dit nummer speelt Rachel duidelijk de hoofdrol. De intonatie en levenslustige zang doet snel denken aan een pittig Carrie Underwood nummer. Het nummer is door Reinert zelf geschreven en gaat over twee zware break-ups die ze recentelijk meemaakte. Vandaar dat ze zo lekker fel van zich afzingt. Het geluid misstaat Rachel Reinert zeker niet.

 

Het geluid van Gloriana heeft wel een kleine ommezwaai gemaakt. De tracks klinken iets meer popachtig. “Are You Ready” is hier een goed voorbeeld van. Het heeft een flinke beat en de zangpartij komt behoorlijk hedendaags populair over. Het nummer past niet echt bij de band. “Wanna Get To Know You” is van hetzelfde laken in pak. Best jammer want van dit soort nummers hebben we er al een dertien in dozijn.

 1415038 10152389942127314 8238365142767163058 O

 

Het album kent weinig rustige nummers. “Lighters” komt nog het meest in de buurt van een ballad. Hierin herkennen we gelukkig ook weer het “Gloriana” sound. Een prima track. “Ain’t Runnin’ Outta Summer” en “Fight” laten ook zien dat dit geluid perfect bij de band past.

 

“Nobody but You” is een ballad die zeker het vermelden waard is. Eric Paslay heeft aan dit nummer meegeschreven. Rachel neemt hier weer de lead. De muziek is zeer opzwepend en het klinkt alsof dit effect bereikt wordt met een volledig orkest. Het nummer onderscheidt zich op een unieke manier van de andere songs. Echt een pareltje.

 

Al met al heeft de band met dit album ervoor gekozen om op de proppen te komen met een modernere uptempo sound. Een vernieuwend geluid in de vorm van een flinke beat en electronische effecten. Om niet teveel uit de toon te vallen, beginnen de nummers wel vaak met een rustiek intro. Het is anders, het is even wennen “Are You Ready” gaat misschien iets te ver, maar de rest is prima.

Bol.com | Amazon Official Facebook Twitter

Meer recensies...

­