Album recensie: Florida Georgia Line – Here’s To The Good Times… This Is How We Roll

4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5

FGL

 

Release – November 2013
Platen label – Republic Nashville

 

Wat doe je als je debuutalbum onvoorstelbaar goed verkoopt? Simpel! Je brengt het album nog een keer uit, maar dan met meer nummers, samenwerkingen en noemt het de deluxe edition.

 

Het album “Here’s To The Good Times” van het duo Florida Georgia Line verscheen in december 2012 in de handel. Het album kenmerkt zich met maar liefst 4 nummer één noteringen. Het album ging platina in Amerika en Canada

 

In november 2013 is de deluxe edition op de markt gekomen. Met opvallende extra’s op deze variant. Zoals onder andere de “Cruise” uitvoering met Nelly.

 

“Cruise” was de eerste nummer één hit van FGL. En wat een hit! Het nummer leverde 6x platina in de US, en 2x platina in Canada op. De single leverde FGL diverse nominaties en prijzen op. Ze waren een van de grote winnaars op de CMT awards in 2013. Zelfs in 2014 heeft “Cruise” nog de titel ‘Top Country Song’ gewonnen tijdens de Billboard MusicAwards. En dit terwijl het nummer in 2012 uitkwam.

 

Florida Georgia Line bestaat uit twee zangers, Tyler Hubbard en Brain Kelley. Hun stijl is een combinatie van country rock en country rap. Tyler Hubbard is de rapper van het duo. Dat is ook aan z’n looks te zien. Beetje fout mag je het wel noemen. Lange haren, oorbellen en foute kettingen om de nek en zelfs aan de broek. Ook de nogal overdreven afleidende rapbewegingen ontbreken niet bij de man. Daartegenover komt Brian Kelley nogal gewoontjes over. Hij verdwijnt soms zelfs op de achtergrond. Dit komt ook doordat hij amper solo’s zingt.

 

Tyler Hubbard en Brain Kelley zijn Florida Georgia Line

 

Country rap is ongekend populair aan de andere kant van de oceaan. Onomstotelijk bewijs hiervan is de populariteit van de “Cruise” versie gezongen tezamen met Nelly. De single bereikte de vierde positie in de Billboard Hot 100. Het is wel een slimme combinatie, want je bereikt hierdoor het country publiek maar tevens het reguliere ‘top 40’ publiek.

 

Opmerkelijk is dat de zang/rap overgang vaak zo geleidelijk gaat dat je het bijna niet opmerkt. Hierdoor komt het in de meeste nummers vrij natuurlijk over. “People Back Home” is echter een van de songs waarin de rap echt overheerst. Het is dan een beetje too much.

 

De andere nummer één hits zijn “Get You’re Shine On’ ‘Round Here’ ‘Stay’ en ‘This Is How We Roll’. ‘This Is How We Roll’ is een duet met Luke Bryan. Gegarandeerd succes die combi. Verder zijn het stuk voor stuk heerlijke feel good sing a long songs. En dat krijg je er ook van. Een goed gevoel.

 

Het album kent geen ballads. Het zijn allemaal mid of uptempo songs. Goede keus. Er hoeft ook geen verplichte ballad op te staan. Dit past niet bij het geluid van FGL. Wel zijn er midtempo nummers met wat meer sentimentele teksten. Bijvoorbeeld “Headphones” en “Stay”

 

Florida Georgia Line heeft een topalbum afgeleverd. Hoe kan je anders dan positief oordelen als een album maar liefst 5 nummer één hits produceerd?

 

 

{media load=album,id=180}

 

Meer recensies...

­