Album recensie: Brandy Clark - Big Day in a Small Town

Brandy Clark

Brandy Clark - Big Day in a Small Town

Release – 10 Juni 2016
Platen label – Warner Bros.

 

Het debuutalbum van Brandy Clark, het uitstekende 12 Stories uit 2013, was een typische singer-songwriterplaat; vrij bescheiden geproduceerd moest hij het helemaal hebben van de kwaliteit van de liedjes en vooral de teksten. Dat was ook geen enkel probleem, want Clark is één van de grootste talenten die er op dat gebied in Nashville rondlopen. Ze weet ze de alledaagse problemen van alledaagse mensen te vangen in nummers vol mededogen, rake typeringen en waar nodig een stevige dosis humor. En op de opvolger van 12 Stories, het nieuwe Big Day in a Small town, bewijst ze dat ze dat nog niet verleerd is. Maar het is ook een heel andere plaat geworden dan de voorganger.

 

Deze keer is Clark in zee gegaan met producer Jay Joyce, die ook verantwoordelijk was voor Pawn Shop van Brothers Osborne en Mr. Misunderstood van Eric Church. Hij heeft de plaat voorzien van een mooi gepolijst countrypopgeluid dat nog meer dan genoeg scherpe randjes heeft om het spannend te houden. Maar de scherpste randjes worden nog altijd verzorgd door Clark zelf, die opnieuw met een serie briljante liedjes voor de dag komt. Deze keer zijn ze niet allemaal van haar eigen hand. Er zit één cover tussen, maar dat doet aan de kwaliteit niets af, want die cover is wel van de schitterende Lori McKenna-ballad Three Kids No Husband. Diezelfde McKenna was twee jaar terug ook verantwoordelijk voor Girl Crush van Little Big Town, en dit nummer steekt daar nog ver bovenuit.

 

Maar ook verder zit er niet één zwak nummer tussen de elf tracks op Big Day in a Small Town. Homecoming Queen, You Can Come Over, Love Can Go To Hell en Since You've Gone To Heaven zijn prachtig ontroerende verhalende nummers. Maar ook op pittige tracks als het titelnummer, Soap Opera, Girl Next Door en Drinkin' Smokin' Cheatin' komt ze goed weg, terwijl Broke en Daughter, met een lekker venijnige tekst over een vent die haar heeft laten barsten, ronduit hilarisch zijn. Clark pakt de zaken hier een stuk grootser aan dan op haar vorige album, en het levert één van de beste countryplaten van dit jaar op.

 

Vijf sterren? Jawel, vijf sterren. Big Day in a Small Town is ongelofelijk goed.

 

Official | iTunes | Bol.com | Amazon | Google Play | Facebook | Twitter

941000 1104665352887909 3425562288682474420 N

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer recensies...

­