fbpx
Door

Album recensie: Angaleena Presley - Wrangled

Angaleena Presley - Wrangled

Angaleena Presley - Wrangled

Release – 21 April 2017

Platen label – MINING LIGHT

 

Angaleena Presley heeft op haar nieuwe album Wrangled volledig voor zichzelf gekozen. Bracht de voormalige Pistol Annie haar debuutalbum American Middle Class nog bij een platenmaatschappij uit, deze keer heeft ze het project zelf gefinancierd via een crowdfunding-campagne. Haar eigen label heeft ze 'Mining Light' genoemd, een verwijzing naar haar vader die een groot deel van zijn leven mijnwerker is geweest. En zonder platenbazen die over haar schouder meekeken bij de opnames, kon Presley helemaal zelf bepalen hoe de plaat ging klinken; doorleefde, scherpe country vol rock-, blues- en soul-invloeden die nog een stap verder gaat dan de voorganger.

 

De meest indrukwekkende track is Only Blood, een onheilspellende ballad die eindigt met een moord. De rest van het materiaal is lang niet zo donker, maar ze laat zich in haar teksten wel van haar fellere kant zien. Zoals in het titelnummer, met de regel 'Bible says a woman oughta know her place, mine’s out here in the middle of all of this wide open space', wat meteen een knipoogje naar de Dixie Chicks is. Of in Country, met gastoptreden van rapper Yelawolf en een tekst waarin de huidige hitmakers van Nashville er keihard van langs krijgen. Angaleena kiest zelf liever voor de countryhelden van vroeger; Mama I Tried is een eerbetoon aan wijlen Merle Haggard en Cheer Up Little Darling schreef ze samen met de legendarische songschrijver Guy Clark, die kort daarna kwam te overlijden. Zijn stem is nog even te horen aan het begin van het nummer.

 

Andere hoogtepunten zijn Dreams Don't Come True, waarin ze fantaseert hoe het zou zijn om een 'echte countryster' te zijn, het venijnige Bless My Heart en Outlaw. Maar de drie lekkerste hapjes, op het al genoemde Only Blood na, bewaart Presley tot het einde: de prachtige smartlap Groundswell, het bluesy Good Girl Down en het felle Motel Bible, dat het album gezellig afsluit met een smakelijk portie honky tonk. Angaleena Presley bewijst met Wrangled opnieuw één van de beste singer-songwriters in de countrywereld te zijn.

Official | iTunes | Bol.com | Amazon | Google Play | Bandcamp | Facebook | Twitter

 

 

 

 

 

 

Lees meer...

18 januari, 2020
New Country Nieuws

Ashley McBryde dropt nieuw album “Never Will”

18 januari, 2020
New Country Nieuws

Luke Bryan met nieuw album en tournee

16 januari, 2020
New Country Nieuws

Jessi Alexander dropt nieuw album 'Decatur County Red'

16 januari, 2020
New Country Nieuws

Montgomery Gentry met nieuwe video 'Crazies Welcome'

15 januari, 2020
New Country Nieuws

Brooks & Dunn met “Reboot 2020 Tour”

­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok