fbpx
Door

Album recensie: Alan Jackson - Angels and Alcohol

 Alan Jackson - Angels and Alcohol

Alan Jackson - Angels and Alcohol  

Release – 17 Juli 2015
Platen label – Capitol Nashville

 

Van alle countryhelden uit de jaren '90 was Alan Jackson altijd het meest bescheiden. Garth en Shania gaven de meest spectaculaire concerten en Reba had naast haar muziek ook een carrière als tv-ster. Maar Alan Jackson was altijd gewoon Alan Jackson, een sympathieke gast met een mooie donkerbruine stem die met de regelmaat van de klok albums van een constant niveau afleverde. En dat doet hij nog steeds. In de afgelopen jaren verschenen er maar liefst vijf Jackson-albums: twee Greatest Hits-verzamelaars, een bluegrass-plaat, een gospel-album en 'Thirty Miles West', een 'gewoon' album. En nu is er het nieuwe 'Angels and Alcohol', waarop Jackson laat horen dat hij het nog altijd niet verleerd is.

 

alan jackson

 

Tien nummers schotelt hij ons voor; zes ballads en vier mid-tempo nummers. Het openingsnummer 'You Can Always Come Home' is meteen één van de hoogtepunten, een ballad die langzaam op gang komt maar steeds indrukwekkender gaat klinken. Ook het titelnummer en 'Flaws' zijn mooie, meeslepende ballads, maar Jackson zorgt er ook voor dat het tempo niet continu onder de snelheidslimiet blijft. 'Gone Before You Met Me' is een beschaafd rockend liefdesliedje, in 'Jim and Jack and Hank' krijgt een weggelopen ex-vriendin heel geestig de wind van voren en het afsluitende 'Mexico, Tequila and Me' is een gezellig drinklied. Alan Jackson doet op 'Angels and Alcohol' precies wat je van hem verwacht. Maar zolang hij dat op dit niveau blijft doen, mag hij daar nog heel lang mee door blijven gaan.

 

  Official | iTunes | Bol.com | Amazon | Google Play | Facebook | Twitter

 

 

Lees meer...

18 januari, 2020
New Country Nieuws

Ashley McBryde dropt nieuw album “Never Will”

18 januari, 2020
New Country Nieuws

Luke Bryan met nieuw album en tournee

16 januari, 2020
New Country Nieuws

Jessi Alexander dropt nieuw album 'Decatur County Red'

16 januari, 2020
New Country Nieuws

Montgomery Gentry met nieuwe video 'Crazies Welcome'

15 januari, 2020
New Country Nieuws

Brooks & Dunn met “Reboot 2020 Tour”

­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok