Album recensie: Aaron Watson - The Underdog

 Aaron Watson - The Underdog  

Release – 17 Februari 2015
Platen label – BIG LABEL RECORDS

 

Aaron Watson omschrijft zichzelf als 'een Christelijke zanger in een Honky Tonk-wereld'. Dat bewijst hij op zijn nieuwste album 'The Underdog'. Het is alweer zijn achtste, en tot dusver is het hem nog nooit gelukt om het succes van veel andere country-collega's te benaderen. Laten we hopen dat daar met dit album verandering in komt, want Watson is een enorm talent en 'The Underdog' staat minstens op hetzelfde niveau als de platen die Blake, Brad, Eric en Garth het afgelopen jaar hebben uitgebracht.

 

Van de serieuze opener 'The Prayer' tot de geestige afsluiter 'Fence Post' schotelt Watson ons in bijna een uur tijd veertien new countrynummers van topkwaliteit voor. 'The Prayer', 'Bluebonnets (Julia's Song)', 'That's Why God Loves Cowboys' en 'Family Tree' zijn wat meer ingehouden nummers met een nadrukkelijk gospelgevoel. Maar ondertussen is er ook meer dan genoeg ruimte om het gezellig te maken, met vrolijke stampers als 'Freight Train', 'Getaway Truck' en 'Blame It On Those Baby Blues'. Het meest hitgevoelige nummer is de single 'That Look', dat meteen uitnodigt tot meezingen en nét te laat komt voor Valentijnsdag.

 

 

Aaron Watson

 

In het verleden heeft Aaron Watson niet bijster veel succes gehad met zijn albums, maar met deze nieuwe plaat lijkt het gelukkig wat beter te gaan. In de iTunes-hitlijsten doet hij het al heel behoorlijk, dus het is echt te hopen dat Watson met dit album eindelijk een wat groter publiek bereikt, want dat verdient hij. Van harte aanbevolen.

 

 

Official | iTunes | Amazon | Google Play | Facebook | Twitter

Meer recensies...

­