maandag, 29 mei 2023 09:23

Zeldzaam Travis Tritt album 'Proud of the Country' nu beschikbaar op streamingdiensten

Meer dan 3 decennia geleden opgenomen, 'Proud of the Country'.  Hiermee verdiende Travis Tritt zijn eerste platencontract

Proud of the Country, het langverwachte eerste album van de multi-platina-verkopende, met een Grammy bekroonde artiest Travis Tritt, is nu voor het eerst wereldwijd beschikbaar voor streaming op alle grote digitale platforms. KLIK HIER

Oorspronkelijk opgenomen in 1987 en met 11 tijdloze nummers die het iconische Travis Tritt-geluid belichamen, voert Proud of the Country luisteraars terug naar een hoogtepunt in Tritts carrière. Fans kunnen nu ook de gelimiteerde cd van Proud of the Country in handen krijgen, met twee bonustracks, exclusief verkrijgbaar (in de US) bij winkelgigant Walmart.

Proud of the Country wordt uitgebracht via het oorspronkelijke label, Copperhill Records, en wordt gedistribueerd door Reservoir imprint Painted Desert Music.

Proud of the Country is de plaat die Travis Tritt naar verluidt zijn allereerste platencontract opleverde en een integraal keerpunt in Tritts carrière markeerde. Toen werd een 2-side album, Proud of the Country, oorspronkelijk uitgebracht in 1987 op Copperhill Records, een eenmalig label dat werd gebruikt door de opnamestudio Demo Listen Studio in Marietta, Georgia. Er zijn slechts 1000 fysieke exemplaren gemaakt en de plaat is nooit digitaal uitgebracht.

 

Travis Tritt - Proud of the Country

 

Het album blijft de zielen raken van de arbeidersklasse waarin hij is opgegroeid en toont Tritt's traditionele, klassieke countrygeluid; overstijgende akoestische klanken, steelgitaar, banjo, het gezoem van een mondharmonica en zijn beroemde southern soul. Proud of the Country is geproduceerd door Danny Davenport, Billy Suit en Tritt zelf. Tritt schreef of schreef mee aan alle nummers op het album.

Proud of the Country tracklist:
 
 1. “Don’t Put Us Down” (Travis Tritt)
 2. “Talkin’ ‘Bout Love” (Travis Tritt, Joey Davenport, Eddie Queen)
 3. “Gambler’s Blues” (Travis Tritt)
 4. “Sleepless Nights” (Travis Tritt, Danny Davenport)
 5. “Proud Of The Country” (Travis Tritt)
 6. “Staying Power” (Travis Tritt)
 7. “Get A Little Rowdy” (Travis Tritt)
 8. “Spend A Little Time” (Travis Tritt)
 9. “Before You Said Goodbye” (Travis Tritt)
 10. “Dreams” (Travis Tritt)
  Bonus Track: “I’m Not Laughing Now” (Travis Tritt)

 

 

Travis Tritt's albums, waarvan er zeven gecertificeerd platina of hoger zijn, hebben ertoe geleid dat hij meer dan 30 miljoen aan albumverkopen heeft verdiend, twee GRAMMY® Awards, vier CMA Awards, waaronder de CMA Horizon Award (nu bekend als de New Artist Award), een Billboard Music Award voor Top New Artist, een uitnodiging om lid te worden van de wereldberoemde Grand Ole Opry en een toegewijde schare fans die van kust tot kust zalen hebben gevuld. Hij scoorde ook meer dan 40 keer op de Hot Country Songs Chart en verdiende vijf #1's en twintig Top 10-hits. Onder zijn elf studioalbums en talrijke in kaart gebrachte singles zijn "Help Me Hold On", "Anymore", "Can I Trust You with My Heart", "Foolish Pride", "Best of Intentions", "I'm Gonna Be Somebody, 'Moderne Bonnie en Clyde', 'Here's A Quarter', 'It's A Great Day To Be Alive' en meer. Hij wordt ook wel een van de "The Class of '89" genoemd, waaronder countrymuzieksupersterren Garth Brooks, Clint Black en Alan Jackson, die de hitlijsten domineerden in de jaren '90.

Tritt maakt zich momenteel op voor zijn Tour van 2023 en zal optreden in America. De Travis Tritt 2023-tour neemt hem en zijn band mee door Georgia, Indiana, Kentucky, New York, North Carolina, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania en meer. Tritt is ook van plan om Eric Church te vergezellen op The Outsiders Revival Tour voor twee shows deze zomer: Cincinnati, OH (14 juli) en St. Louis, MO (15 juli). Ga naar https://travistritt.com/tour/ om kaartjes te kopen of voor meer informatie over de tourdata van Travis Tritt in 2023.

­