Zeker 19 doden en veel schade door tornado's in Nashville

03 maart 2020

Nashville in Nood

Tornado's raasden in de vroege uren van 3 maart door Tennessee, inclusief een directe treffer in het centrum van Nashville rond 12:40 uur. Er zijn meerdere doden, minstens 19 mensen zijn omgekomen , evenals aanzienlijke schade aan honderden huizen en gebouwen.

Een van de zwaarst getroffen buurten in Nashville was het historische Germantown-gebied, dat een bevolking van meer dan 2.700 inwoners heeft, waaronder talloze mensen uit de media en countrysterren.

Het stadscentrum ligt bezaaid met omgewaaide bomen, weggeblazen daken en gebroken hoogspanningskabels.

"Nashville lijdt, we zijn zwaar getroffen", zegt burgemeester Cooper. "Zorg dat je een helpende hand biedt aan buren in nood. Laten we opnieuw samenkomen als gemeenschap."

Hulpverleners zijn nog op zoek naar gewonden. Voor mensen met zware schade aan hun huis wordt noodopvang geregeld. Diverse scholen hebben besloten om de rest van de week dicht te blijven. Ook rechtbanken, vervoersbedrijven, een vliegveld en het regeringsgebouw van de staat Tennessee zijn dicht.

 

Een van de tornado's trok een spoor van 16 kilometer. In delen van Nashville is de stroom uitgevallen. Zeker 44.000 mensen zitten zonder stroom.

Een aantal country sterren checkte in via sociale media en andere persberichten waaronder Carrie Underwood, Scotty McCreery, Kelsea Ballerini, Reba McEntire, Jake Owen, Maren Morris en meer - om updates en hun gebeden te delen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Carrie Underwood via de Today-show: “ Mike zei dat hij om 14.00 uur naar boven moest gaan en de jongens moest pakken en naar beneden halen ... we hebben een kleine veilige kamer in ons huis. Iedereen huilde. '

Maren Morris via Twitter: “De tornado moet ons blok een centimeter hebben gemist omdat het goed met ons gaat, maar ik ben zo uitgeput naar de schade die onze prachtige stad is overkomen. Er zijn al zoveel mensen op straat die al helpen. Denkend aan degenen die hun geliefden + huizen hebben verloren. '

 

 

­