zaterdag, 28 augustus 2021 12:22

Zac Brown Band met nieuw album ‘The Comeback’

Zac Brown Band heeft plannen aangekondigd voor een nieuw album dat dit najaar uitkomt. Met de titel The Comeback, zal het aankomende full-length studioproject van de groep op 15 oktober worden uitgebracht via Warner Music Nashville en Brown's Home Grown Music.

"The Comeback viert onze collectieve veerkracht als gemeenschap. De muziek gaat over het samen staan ​​en het herontdekken van onze roots en wat ons mens maakt", zegt bandleider Zac Brown in een persbericht. "We voelen ons ongelooflijk gezegend om weer op pad te zijn en deze nieuwe nummers met onze fans te delen. Het enige goede aan neergeslagen worden is The Comeback als je terugkomt."

Naast het aankondigen van de volledige details van hun nieuwe plaat, heeft de Zac Brown Band een nieuw nummer uitgebracht, "Slow Burn". Brown -(die samen met Ben Simonetti en Ben Hayslip het nummer schreef) beschrijft het als "over die eerste, jonge liefde."

"Er zijn heel specifieke herinneringen die verband houden met voor het eerst verliefd zijn", vervolgt hij. ""Slow Burn" geeft het gevoel weer dat je teruggaat naar plaatsen waar de details van al die ervaringen die je hebben gevormd, terugkomen."

The Comeback bevat 15 nummers, allemaal mede geschreven en geproduceerd door Brown en vaste medewerker Simonetti. Jonathan Singleton en Wyatt Durrette schreven ook samen een aantal nummers voor het album, en Luke Dick, Ray Fulcher. Neil Mason van de Cadillac Three behoren ook tot de co-schrijvers die op het project worden vermeld.

Zac Brown Band promoot momenteel de song "Same Boat" als een country-radiosingle; op dit moment staat het in de Top 30 van de Billboard Country Airplay-hitlijst. Fans hebben ook "Out in the Middle" en "Old Love Song" kunnen horen (beide geschreven door Luke Combs) evenals "Paradise Lost on Me" en "Stubborn Pride", waarvan de laatste is geschreven met blues meets Americana singer-songwriter Marcus King, voorafgaand aan de release van het album.

Naast King heeft The Comeback ook Gregory Porter als speciale gast. De Grammy-winnende jazzartiest verschijnt op een nummer met de titel "Closer to Heaven", geschreven door Brown, Simonetti en ZBB-lid John Driskell Hopkins.

The Comeback is het zevende studioalbum van Zac Brown Band en hun eerste sinds The Owl uit 2019. De band begon begin augustus met hun The Comeback Tour en zal tot vlak na de release van The Comeback op pad zijn.

De Comeback komt uit op 15 oktober en is nu beschikbaar voor pre-order HIER. De volledige albumdetails staan ​​hieronder.

 

Zac Brown Band, The Comeback Tracklist:

1. "Slow Burn" – Zac Brown, Ben Hayslip, Ben Simonetti
2. "Out in the Middle" – Zac Brown, Luke Combs, Ben Simonetti, Jonathan Singleton
3. "Wild Palomino" – Zac Brown, Wyatt Beasley Durrette III, Ben Simonetti, Jonathan Singleton
4. "Us Against the World" – Zac Brown, Ben Simonetti, Jonathan Singleton
5. "Same Boat" – Zac Brown, Ben Simonetti, Jonathan Singleton
6. "Stubborn Pride" (feat. Marcus King) – Zac Brown, Marcus King, Ben Simonetti
7. "Fun Having Fun" – Zac Brown, Kenny Habul, Kurt Thomas, Ben Simonetti
8. "The Comeback" – Zac Brown, Wyatt Beasley Durrette III, Ray Fulcher, Ben Simonetti, Jonathan Singleton
9. "Old Love Song" – Zac Brown, Luke Combs, Ben Simonetti, Jonathan Singleton
10. "Any Day Now" – Zac Brown, Clay Cook, Josh Dunne, Ray Fulcher, Ben Simonetti, Jonathan Singleton
11. "Paradise Lost on Me" – Zac Brown, Wyatt Beasley Durrette III, Ben Simonetti, Jonathan Singleton
12. "GA Clay" – Zac Brown, Wyatt Beasley Durrette III, Neil Mason, Ben Simonetti, Jonathan Singleton
13. "Love & Sunsets" – Zac Brown, Luke Dick, Ben Simonetti
14. "Closer to Heaven" (feat. Gregory Porter) – Zac Brown, John Driskell Hopkins, Ben Simonetti
15. "Don’t Let Your Heart" – Zac Brown, Wyatt Beasley Durrette III, Levi Lowrey, Jimmy De Martini, Ben Simonetti

 

 

­