dinsdag, 09 november 2021 14:27

Walker Hayes op nummer één met zijn hit "Fancy Like"

Walker Hayes stuurt zijn hit "Fancy Like" naar de nummer één plek op de hitlijsten, waarmee hij officieel zijn eerste nummer één verdient.

Walker staat sinds de release in juni bovenaan de hitlijsten voor streaming en verkoop. 17 weken heeft doorgebracht op de nummer één plek in de Billboard's Hot Country Songs, en de top 5 bereikt in de Billboard's Hot 100 Songs, heeft Hayes officieel de nummer één country song.

 

 

"Countryradio, je hebt de maan opgehangen", zegt Hayes. “Dit is het ‘we hebben het gedaan’-moment voor Laney en mij. Wat ik ook zeg, je zult niet weten hoe dankbaar ik ben. Bedankt voor honderd kansen... nu ben ik Fancy Like #1!”

"Fancy Like" schreef geschiedenis toen het in oktober van #17 naar de top 10 sprong op de countryradio, waarmee het de grootste sprong in de top tien van de Mediabase Country-hitlijst in 17 jaar werd. Nu schrijft het geschiedenis als Hayes en Monument Record's, de eerste nummer één op de countryradio.

"Toen Walker Hayes bijna 7 jaar geleden naar me toe liep bij Smoothie King, hoopte hij dat ik zijn leven zou veranderen, maar uiteindelijk veranderde hij het mijne", zegt Monument Co-President Shane McAnally. “Ik heb van hem meer geleerd over doorzettingsvermogen, passie en hart dan welke artiest ik ooit heb gekend. Ik ben zo blij om zijn naam bovenaan de lijst te zien staan ​​waar hij altijd heeft gestaan.”

"Toen we Monument lanceerden, kozen we Walker Hayes als de artiest om het met een reden te doen", vervolgt Monument Co-President Jason Owen. "Walker heeft altijd liedjes geschreven die grenzen overschrijden, en we wisten dat het slechts een kwestie van tijd was dat dit moment zou komen."

Geschreven als reactie op fans die dachten dat zijn leven weelderiger was dan het in werkelijkheid was, heeft "Fancy Like" Hayes naar het publiek over de hele wereld gebracht, samenwerkingen met Kesha en Carin Leon, televisie-optredens en iHeart-festivalslots, en is het een van de snelste gecertificeerde platina-singles uit 2021. Stereogum noemt het nummer 'de grootste country-crossoverhit van 2021' en 'The TODAY Show' noemde het 'het nummer van de zomer'.

"Walker Hayes is een unieke artiest", zegt Monument's VP Radio Promotion Luke Jensen. "Dit is slechts het topje van de ijsberg van wat hij de komende jaren gaat bereiken."

"Deze nummer één vertegenwoordigt echt waar Monument voor staat", vervolgde Katie McCartney, algemeen directeur van Monument. "Samenwerking tussen al onze afdelingen - radio, streaming, pers en marketing - en een onwrikbaar geloof in wie onze artiesten zijn."

Vorige week kondigde Hayes aan dat hij van start gaat met The Fancy Like Tour, die op 27 januari van start gaat in Grand Rapids, MI.

 

Walker Hayes “Fancy Like”
Front Row L-R: Anna Gallenberger (Monument), Marissa Turk (SMACK), Robert Carlton (SMACK), Katelyn Lester (Monument), Casey Thomas (Monument)
Back Row L-R: Shane McAnally (SMACK/Monument), Ansley Neeley (Monument), Luke Jensen (Monument), Walker Hayes, Katie McCartney (Monument), Jamie Graves (Monument), Joel Beaver (Monument), Lisa Mastrianni (Monument) | Photo Credit: Matt Bacnis | 

 

­