donderdag, 04 augustus 2022 08:52

Walker Hayes met zijn nieuwe single “Y’all Life”

Walker Hayes - Y'all Life; foto Robert Chavers Walker Hayes - Y'all Life; foto Robert Chavers

Walker Hayes is weer lekker bezig met zijn nieuwe single “Y’all Life.”

Na een doorbraakjaar waarin de artiest van Monument Records een GRAMMY-nominatie, zes Billboard Music Award-nominaties, vijf ACM Award-nominaties, een CMT Award-nominatie en een nummer één song verdiende, is Walker Hayes weer bezig met een nieuwe single “Y’all Life.”

Gisteren debuteerde het nummer als het meest toegevoegde nummer van de week in de USA, met 76 radio stations in de eerste week.

"We zijn hier al heel lang mee bezig en ik heb nog nooit zoveel stations een van mijn nummers op de eerste dag zien toevoegen", zegt Hayes. “Dank aan mijn team voor het uitbreken van het daar en dank aan alle stations die mijn liedjes draaien. Als je lokale station op het nummer staat, geef ze dan een schreeuw!

Uitgebracht op 15 juli, gaf "Y'all Life" Hayes ook zijn hoogste streamingdebuut tot nu toe - geen geringe prestatie voor een artiest die dit jaar tot nu toe twee van de top 5 van best gestreamde nummers in het genre heeft. Met meer dan 2,5 miljoen streams in de eerste week was "Y'all Life" het nummer 1 digitale new countrynummer en het nummer 3 digitale nummer in alle genres in de week dat het werd uitgebracht.

Walker Hayes keert terug naar de "TODAY Show" op vrijdag 5 augustus om "Y'all Life" voor het eerst op de nationale televisie uit te voeren als onderdeel van de Citi Summer Concert Series. Het optreden van de GRAMMY-genomineerde singer/songwriter zal ook de hits 'Fancy Like', 'AA' en de geliefde single 'Craig' bevatten.

"Y'all Life" is een typisch nummer over de gemakkelijke, losse manier van leven in het zuiden. Trouw aan Hayes’ kenmerkende songwritingstijl, die Billboard prijst als “persoonlijke, soul-dragende verhaallijnen; rollende rijmpjes; en Macklemore-achtige cadans," het nummer is bedoeld om het leven en het leven in het moment te vieren, zelfs als dat betekent dat de dingen een beetje rommelig zijn ... "dat betekent gewoon dat je bezig bent met leven", legt Hayes uit.

Geschreven door Hayes, met Pete Good en Josh Jenkins, evenals originele Country Grammar-schrijvers Cornell Haynes Jr. (Nelly) en Jason Epperson en geproduceerd door Hayes met "Fancy Like"-medewerker Joe Thibodeau, en multi-GRAMMY Award-winnaar Shane McAnally, 'Y'all Life' zet Hayes' traditie voort om nummers uit te brengen die zijn persoonlijke ervaringen weerspiegelen. "Ik heb gemerkt dat hoe meer ik mensen de 'echte' laat zien, hoe meer herkenbaar het lijkt te zijn, dus hier zijn ook meer verhalen over hoe jullie allemaal leven!"

Dit najaar begint Walker Hayes aan zijn headliner-arenatour, Glad You're Here, genoemd naar het boek dat hij samen met beste vriend Craig Allen Cooper schreef. Het boek vertelt het verhaal van het geliefde Hayes-nummer 'Craig' en beschrijft Hayes' reis naar het vinden van Christus.

 

Walker Hayes - Y'all Life

 

­