dinsdag, 11 oktober 2022 16:00

Tyler Hubbard kwam voor het eerst in aanraking met muziek via de kerk en roadtrips.

Tyler Hubbard heeft een indrukwekkend oeuvre samengesteld, zowel als de helft van het bekroonde en multi-platina duo Florida Georgia Line, en meer recentelijk als soloartiest. De singer-songwriter-producer leeft, eet en ademt muziek.

De blootstelling aan muziek van de man uit Georgia begon in de kerk, maar werd uitgebreid tijdens autoritten met het gezin. "Mijn eerste echte ervaringen met muziek die me echt tot in de kern raakten, waren in aanbidding, en ik denk dat ik verliefd werd op muziek in de kerk", zegt Tyler. "Maar ik herinner me wel, zelfs als kind, dat ik op roadtrips was en naar oude country-cd's,  Alabama en Garth Brooks en Alan Jackson luisterde en echt het gevoel had dat ik tijdens die reizen werd beïnvloed door naar die liedjes te luisteren, en de verhalen te horen en de songwriting en de melodieën en hoe ze dat zo goed in elkaar hebben gezet. Dus ik zou zeggen tussen de kerk (en) tussen autoritten met het gezin door, dat was mijn eerste verliefdheid op muziek.

Tyler klimt momenteel naar de top van de country-hitlijsten met "5 Foot 9", de eerste single van zijn aankomende album, dat op 27 januari 2023 beschikbaar zal zijn.

Hij is momenteel op tournee met Keith Urban op THE SPEED OF NOW WORLD TOUR, en de volgende haltes op de trektocht zijn donderdag (13 oktober) in Savannah, Georgia; Vrijdag (14 oktober) in Knoxville, Tennessee en zaterdag (15 oktober) in Charleston, West Virginia.

 

Tyler Hubbard - 5 Foot 9

 

­