vrijdag, 10 maart 2023 15:43

Ty Herndon + Terri Clark met "Dents On a Chevy

De Grammy-genomineerde en Dove Award-winnende countryartiest Ty Herndon bracht deze week zijn nieuwste single uit op Country Radio. "Dents On a Chevy", een duet met vijfvoudig CCMA Female Vocalist of the Year, Terri Clark, staat op Herndons veelgeprezen album JACOB. De track is geproduceerd door Jimmy Thow en geschreven door Starner Jones, Leslie Satcher en Will Robinson.

Ty Herndon gaat dieper in op zijn samenwerking met Clark: “Een duet met mijn vriendin Terri Clark op dit nummer is als een droom die uitkomt. Vanaf het moment dat ik dit hoorde, wist ik dat het op mijn album 'JACOB' moest komen als eerbetoon aan al die mensen in ons leven die gewoon passen - onze echtgenoten, echtgenotes, partners, beste vrienden en familieleden. Het is zo belangrijk om mensen in ons leven te hebben waarop we kunnen rekenen in goede en slechte tijden, en dit nummer is voor hen.”

Herndon keerde in 2022 historisch terug naar de countryradio met nieuw materiaal met zijn single 'Till You Get There' van zijn album JACOB. Het nummer stond vorig jaar meer dan vijf maanden op de Music Row Breakout Chart, met een piek van 28 net voor het einde van het jaar. Zijn kerstduet 'Sweet Christmas Memories', te zien in de populaire Netflix-originele film The Noel Diary, piekte op nummer 1 in de Mediabase-hitlijst met uitzending van countryhollidays.
Ty Herndon spreekt over "Till You Get There" en "Dents On a Chevy" terwijl hij naar Country Radio gaat: "We hadden een geweldige run met de eerste single -"Till You Get There"- maar dat was slechts een warming-up voor wat te doen komen. Ik ben zo opgewonden dat "Dents On a Chevy" naar de radio gaat als de tweede single van mijn album 'JACOB'. De productie van Jimmy Thow en de zang van Terri Clark sturen dit nummer naar de stratosfeer, en ik hoop dat luisteraars hun radio harder zetten - natuurlijk in hun Chevy's - en denken aan de mensen in hun leven op wie dit nummer van toepassing zou kunnen zijn.
Ty Herndon barstte los en maakte zijn hitparade in 1995 met "What Mattered Most", wat zijn eerste nummer 1-nummer werd en een Song of the Year-prijs (Music Row Magazine) in de wacht sleepte. Het was ook het titelnummer van zijn eerste album, dat debuteerde in de Billboard Top Country Albums Chart en de grootste verzending in de eerste week in de geschiedenis van Epic Records Nashville had.

Tussen 1995 en 2002 bracht Herndon 17 singles in de hitparade, waaronder zijn drie nummer 1's en talrijke top 10-hits, zoals "I Want My Goodbye Back", "Loved Too Much", "A Man Holding On" en "Hands of a Working Man." Hij stond bovenaan de hitlijsten in 1996 met de single "Living in a Moment" en opnieuw in 1998 met "It Must Be Love".

In 2014 werd Ty Herndon de eerste grote mannelijke countryartiest die publiekelijk uit de kast kwam als homo in een exclusieve uitgave van People Magazine. Hij kreeg een stortvloed aan steun die zijn relatie met fans en de countrymuziekgemeenschap alleen maar versterkte, waardoor zijn bereik naar een nieuw en divers publiek werd uitgebreid. Kort daarna schreef hij geschiedenis toen hij een uniek countrymuziekevenement organiseerde, The Concert for Love and Acceptance, nu een jaarlijks evenement dat een podium biedt aan LGBTQ en aanverwante artiesten. In 2020 richtte hij de Foundation For Love & Acceptance op om zijn werk voor LGBTQ-jongeren voort te zetten. Herndon stond in 2020 weer op nummer 1 – dit keer op iTunes met zijn remake van “Orphans of God”, een samenwerking met Kristin Chenoweth en Paul Cardall die op zijn vakantierelease Regifted stond.

 

Ty Herndon - "Dents On a Chevy

 

Ty Herndons stem is sterker dan ooit en hij gebruikt die om het verschil te maken. Naast zijn eigen stichting leent Herndon zijn tijd en talent aan MusiCares, dat Herndon tijdens zijn strijd heeft ondersteund en mensen in de muziekindustrie ondersteunt met een vangnet van diensten. In 2022 trad hij toe tot Pivotal Moments Media als merkambassadeur en tekende hij als eerste artiest bij het nieuwe platenlabel van de organisatie, Pivotal Records.

 

­