vrijdag, 03 juli 2020 08:08

Tuckerville verzet naar 2021 vanwege corona

Tuckerville gaat dit jaar niet door

Het festival van Ilse DeLange op het Rutbeek bij Enschede was het laatste grote muziekevenement in deze regio dat wellicht nog door zou gaan, na versoepeling van de coronamaatregelen. Deze vrijdagochtend heeft de organisatie toch besloten de knoop door te hakken en het festival een jaar te verzetten, naar 11 september 2021.

Tuckerville 2020 stond voor zaterdag 12 september op de planning. Een datum die valt ná de tot nu toe afgekondigde corona-maatregelen, die tot 1 september duren. Gedurende de hele coronacrisis was er bij de organisatie van Tuckerville dus nog hoop dat het festival door zou kunnen gaan. Nu blijkt dat vanwege alle maatregelen uiteindelijk niet mogelijk.

Bericht van de organisatie:

Beste Tuckerville liefhebber,

We hebben helaas niet zo leuk nieuws voor jullie: Tuckerville gaat deze zomer helaas niet door. We verplaatsen het festival naar zaterdag 11 september 2021.

Zoals jullie weten zijn er vorige week door onze overheid aangepaste corona maatregelen afgekondigd voor evenementen. De afgelopen week hebben we deze maatregelen nader bestudeerd en uitgebreid overleg gevoerd. We kunnen helaas geen andere conclusie trekken dan dat het voor ons met deze maatregelen echt onmogelijk is om Tuckerville aanstaande september te organiseren en door te laten gaan.

Het ten allen tijde waarborgen van de 1,5 meter afstand tussen alle bezoekers op het terrein, het begeleiden van iedere bezoeker van en naar een individuele stoel waar men moet plaatsnemen gedurende de hele dag, het verbod op meezingen... Het is de combinatie van deze en andere maatregelen die het voor ons als organisatie onmogelijk maakt om Tuckerville te organiseren op de wijze zoals jullie dit van ons gewend zijn, die past bij jullie verwachtingen en waarbij wij kunnen garanderen dat jullie gezondheid op geen enkele manier in het geding komt. Tuckerville draait immers om het gezellig samen zijn met jong én oud, om vrijuit rond te struinen over het mooie terrein van Het Rutbeek en om collectief genieten en mee te zingen bij prachtige live optredens op diverse podia. Dat gaat nu even niet. Daarom is er, met pijn in ons hart, besloten om Tuckerville te verplaatsen naar 11 september 2021. We hopen op jullie begrip voor dit moeilijke besluit.

Er is gelukkig ook goed nieuws: vrijwel alle artiesten die dit jaar zouden optreden hebben nú al toegezegd hebben om in 2021 alsnog naar Tuckerville te komen. Dat betekent dat je volgend jaar gewoon meezingt met de hits van Krezip, dat Danny Vera zijn mooiste country-songs speelt en we ’s avonds feestelijk afsluiten met Guus Meeuwis op het hoofdpodium. Vanzelfsprekend zal Ilse DeLange er ook bij zijn met een prachtige show. Maar er is nog meer goed nieuws: met Blackbird Music, Logan Ledger, Judy Blank, Lovers & Lions, Whitney Rose en Kitty, Daisy & Lewis voegen we zelfs nog een reeks gloednieuwe namen toe aan het toch al bomvolle programma. Alle tot nu toe bevestigde namen voor 2021 vind je op onze website.

Heb je een ticket gekocht voor Tuckerville dit jaar? Dan blijft jouw ticket gewoon geldig voor de editie in 2021. We willen je vragen om je ticket te bewaren voor de editie van volgend jaar. Met het behouden van je ticket geef je de organisatie van Tuckerville een steuntje in de rug, zodat wij op 11 september 2021 alsnog een prachtig festival voor jullie kunnen neerzetten. We hopen dat jullie dit willen overwegen, want de coronacrisis raakt iedereen die achter de schermen aan Tuckerville werkt heel erg hard. Had je nog geen Tuckerville ticket? Dan is het vanaf nu ook weer mogelijk om nieuwe tickets te kopen voor 2021 via www.tuckerville.nl/tickets.

Alle kaartkopers van Tuckerville ontvangen volgende week een e-mail van onze ticketpartner Eventim met daarin alle verdere informatie over je ticket. Je vindt in die mail ook informatie wanneer je er volgend jaar niet bij kunt zijn. Houd je mailbox dus goed in de gaten. Wij begrijpen dat jullie nog vragen hebben, maar willen je graag verzoeken om eerst deze verdere informatie af te wachten.

Tot slot willen we jullie bedanken voor jullie geduld en alle superlieve berichten en steunbetuigingen die we de afgelopen tijd hebben ontvangen. Dat doet ons veel goed en we hopen jullie allemaal weer te zien op Tuckerville 2021! ❤

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­