donderdag, 21 oktober 2021 16:07

Travis Tritt wekt controverse op na het annuleren van shows op locaties met vaccinvereisten

Travis Tritt heeft voor controverse gezorgd nadat hij vier tourdata op locaties had geannuleerd om de veiligheidsmaatregelen van COVID-19 te handhaven. Tritt bevestigde de annuleringen in een verklaring aan Billboard op woensdag. De vier geannuleerde concerten waren op locaties in staten waar het dragen van een masker, een negatief Covid-19-testresultaat of een vaccinatiebewijs vereist was.

De annuleringen werden voor het eerst aangekondigd op de officiële website van Tritt. Tritt zei dat hij "putting my money where my mouth is and announcing" door onmiddellijk alle shows te annuleren op locaties die "concertbezoekers discrimineren door een bewijs van vaccinatie, een COVID-test of een masker te eisen". TravisTritt merkte op dat hij "vanaf het begin extreem uitgesproken is tegen mandaten" en dat de annuleringen "een offer is dat ik bereid ben te maken om op te komen voor de vrijheden die generaties Amerikanen hun hele leven hebben genoten." Verder openhartig over de beslissing met Billboard, zei de muzikant dat hij "niet tegen het vaccin" is, maar hij is "tegen het dwingen van mensen om medicijnen te nemen die ze misschien niet nodig hebben en misschien niet willen", en voegde eraan toe: "Ik ben het helemaal niet eens met mandaat dat mensen zou dwingen tegen beter weten in te gaan of hun persoonlijke vrijheden zou aanvallen."

 

Sociale media

De annuleringen leidden al snel tot discussie op sociale media, waarbij veel fans hun teleurstelling uitten over de geannuleerde stops, terwijl anderen hun verdriet uitten over Tritt's redenering voor de geannuleerde shows. Tritt erkende de reactie en zei dat hij "letterlijk honderden reacties en directe berichten kreeg van mensen op alle sociale-mediaplatforms, die me in feite vertelden hoe teleurgesteld ze waren", iets wat volgens hem "hartverscheurend" was.

Check zelf maar op Twitter #TravisTritt hoe fans van countrymuziek en artiesten op het nieuws reageerden. Het is vooral trending gewoorden nadat Travis mensen besloot te blokkeren waaronder grote artiesten.

 

­