Travis Tritt komt na 14 jaar met nieuw album - Big Noise Label Group

Travis Tritt komt na 14 jaar met nieuw album

25 februari 2021

Travis Tritt heeft dit voorjaar een nieuw album klaar staan. Een project met elf nummers genaamd Set in Stone zal zijn eerste zijn sinds The Storm uit 2007. Zijn nieuwe single van het album heet "Smoke in a Bar".

"Smoke in a Bar" is een van de drie nummers waar Tritt juist niet aan mee schreef voor Set in Stone. Het album is beschikbaar op het label Big Noise Label Group en dropt op 7 mei. De Chris Stapleton producer Dave Cobb produceerde het album en zijn jongere neef, singer- songwriter Brent Cobb, schreef mee aan drie van de nummers. Ashley Monroe en Dillon Carmichael zijn twee andere opmerkelijke songwriters op het album.

Travis Tritt

Bekend om zijn unieke mix van harde countryrock en tedere liefdesballads, was Tritt een dominante hitmaker in de jaren negentig en scoorde hij hits als 'Here a Quarter (Call Someone Who Cares)', 'Anymore', 'TROUBLE' en 'Tell I Was Dreaming. " Zijn bekendste nummer is misschien wel "It's a Great Day to Be Alive" uit 2000, een van zijn laatste Top 10-hits. The Storm werd uitgebracht op Category 5 Records en produceerde twee singles op de radio.

Dit nieuwe project belooft een terugkeer naar Tritt's kenmerkende geluid, met een vleugje Americana en rootsmuziek toegevoegd, plus wat outlaw attitude. Hij onthulde dat hij afgelopen maart een contract had getekend bij Big Noise.

Travis Tritt - Set in Stone tracklist: 

1. "Stand Your Ground" (Travis Tritt, Wayne B. Durrett III, Channing Wilson)
2. "Set in Stone" (Tritt, Brent Cobb, Adam Hood)
3. "Ghost Town Nation" (Aaron Raitiere, JB Strauss)
4. "Smoke in a Bar" (Jeremy Bussey, Derek George, Tim Montana)
5. "Leave This World" (Tritt, Ashley Monroe)
6. "They Don’t Make Em' Like That No More" (Tritt, Matthew Dillon Carmichael)
7. "Better Off Dead" (Tritt, Hood)
8. "Southern Man" (Tritt, Channing Wilson)
9. "Open Line" (Tritt, Cobb)
10. "Ain’t Who I Was" (Cobb, Hood)
11. "Way Down in Georgia" (Tritt, Dennis Anthony Robbins, Troy Seals)

 

Hieronder de song "Ghost Town Nation"

 

 

 

­