donderdag, 09 februari 2023 15:49

Travis Tritt komt met zeldzaam album 'Proud of the Country' op streamingdiensten

Travis Tritt gaat een zeldzaam album dat meer dan drie decennia geleden is opgenomen uitbrengen.

De multi-platina-verkopende, Grammy-bekroonde artiest Travis Tritt, zal op 28 april het album Proud of the Country op streamingdiensten over de hele wereld uitbrengen. Met 11 nummers die het typische Travis Tritt-geluid leveren dat hem naar de top van de mainstream dreef, zal Proud of the Country voor het eerst worden uitgebracht op digitale streamingdiensten via het oorspronkelijke label, Copperhill Records. Het album wordt gedistribueerd door Reservoir imprint Painted Desert Music.

Proud of the Country is de plaat die naar verluidt Tritt zijn allereerste platencontract opleverde en een integraal keerpunt in Tritts carrière markeerde. Toen werd een 2-side album, Proud of the Country, oorspronkelijk uitgebracht in 1987 op Copperhill Records, een eenmalig label dat werd gebruikt door de opnamestudio Demo Listen Studio in Marietta, Georgia. Er zijn slechts 1000 fysieke exemplaren gemaakt en de plaat is nooit digitaal uitgebracht.

Proud of the Country blijft de zielen raken van de arbeidersklasse waarin hij is opgegroeid en toont Tritt's traditionele, klassieke countrygeluid; overstijgende akoestische klanken, steelgitaar, banjo, het gezoem van een mondharmonica en zijn beroemde southern soul.

Het eerste nummer van het album is "Get A Little Rowdy" en is nu hier beschikbaar. Het klassieke, countryachtige deuntje bootst Tritt's dagen van clubs en kleine honky tonks na.

Proud of the Country wordt geproduceerd door Danny Davenport, Billy Suit en Tritt zelf. Tritt schreef of schreef mee aan alle nummers op het album. Proud of the Country is hier beschikbaar voor pre-save.

 

Proud of the Country tracklist:
1. “Don’t Put Us Down” (Travis Tritt)
2. “Talkin’ ‘Bout Love” (Travis Tritt, Joey Davenport, Eddie Queen)
3. “Gambler’s Blues” (Travis Tritt)
4. “Sleepless Nights” (Travis Tritt, Danny Davenport)
5. “Proud Of The Country” (Travis Tritt)
6. “Staying Power” (Travis Tritt)
7. “Get A Little Rowdy” (Travis Tritt)
8. “Spend A Little Time” (Travis Tritt)
9. “Before You Said Goodbye” (Travis Tritt)
10. “Dreams” (Travis Tritt)
Bonus Track: “I’m Not Laughing Now” (Travis Tritt)

 

De release van het project volgt op de overname door Reservoir van Tritt's publicatie- en opgenomen muziekcatalogi in 2022; een deal die aandelen van Tritt's volledige oeuvre omvatte, exclusief zijn meest recente originele volledige album, Set In Stone (lees de recensie hier).

Tritt's albums, waarvan er zeven gecertificeerd platina of hoger zijn, hebben ertoe geleid dat hij meer dan 30 miljoen aan carrièrealbums heeft verkocht, twee GRAMMY® Awards, vier CMA Awards, waaronder de CMA Horizon Award (nu bekend als de New Artist Award); een Billboard Music Award voor Top New Artist, een uitnodiging om lid te worden van de wereldberoemde Grand Ole Opry en een toegewijde schare fans die wereldwijd zalen hebben gevuld. Hij scoorde ook meer dan 40 keer in de Hot Country Songs Chart en verdiende vijf #1's en twintig Top 10-hits. Onder zijn elf studioalbums en talrijke in kaart gebrachte singles zijn 'Help Me Hold On', 'Anymore', 'Can I Trust You with My Heart', 'Foolish Pride', 'Best of Intentions', 'I'm Gonna Be Somebody, 'Moderne Bonnie en Clyde', 'Here's A Quarter', 'It's A Great Day To Be Alive' en veel meer. Hij wordt ook wel een van de "The Class of '89" genoemd, waaronder countrymuzieksupersterren Garth Brooks, Clint Black en Alan Jackson, die de hitlijsten domineerden in de jaren '90.

 

Travis Tritt - It's a Great Day to Be Alive

 

Travis Tritt maakt zich momenteel op voor zijn Tour van 2023 en zal optreden door heel Amerika. De Travis Tritt 2023-tour, die op 30 maart van start gaat in Troy, Ohio, zal hem en zijn band meenemen oa. door Georgia, Indiana, Kentucky, New York, North Carolina. Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, met andere concerten en datums die binnenkort worden aangekondigd. Tritt is ook van plan om Eric Church te vergezellen op The Outsiders Revival Tour voor twee shows deze zomer: meer info ga naar https://travistritt.com/tour/

 

­