vrijdag, 29 september 2023 07:31

Toby Keith ontvangt Country Icon Award en update over gezondheid

Toby Keith ontving de allereerste Icon Award tijdens de allereerste People's Choice Country Awards. Zijn grote moment is een moment waar fans nog maanden over zullen praten.

De countryveteraan was aanwezig om de eer persoonlijk in ontvangst te nemen, wat zijn eerste televisieoptreden markeerde sinds hij in juni 2022 zijn diagnose maagkanker onthulde.

Still as good as he once was, grapte Keith om zijn dankwoord te openen. "Bet y'all never thought you'd see me in skinny jeans," ' grapte hij, waarbij hij zijn aanzienlijke gewichtsverlies benadrukte door zijn strijd tegen kanker. "I wanna thank the Almighty for allowing me to be here tonight,"ging hij verder. "He's been riding shotgun with me for awhile." 

Bekijk hieronder de volledige toespraak van Keith voor de People's Choice Country Awards.

 

 

Toby nam even de tijd om zijn familie te bedanken, en camera's toonden zijn vrouw, Tricia Lucus, glimlachend vanuit het publiek in de Grand Ole Opry in Nashville. Keith uitte ook zijn dankbaarheid voor zijn manager, team, en muzikanten.

Vervolgens richtte hij zijn aandacht op fans. "Most of all I want to thank the fans for still allowing us to do what we do," zei Keith, terwijl hij triomfantelijk zijn trofee omhoog hield.

De 'Should've Been a Cowboy' zanger werd groots gevierd tijdens de prijsuitreiking: zijn oude vriend Blake Shelton gaf een eerbetoon aan de legende met een cover van Keith's hit 'Who's Your Daddy?'.

Keith betrad ook het podium om een van zijn eigen liedjes uit te voeren, een nummer dat hij in 2018 schreef voor een film: 'Don't Let the Old Man In'. Na het optreden van donderdagavond en Keiths voortdurende gezondheidsproblemen krijgt het nummer een nieuwe betekenis. Velen zagen in de menigte de tranen uit hun ogen vegen, waaronder Tricia, en het leek erop dat Keith een paar tranen in zijn eigen ogen had.

 

 

Toby heeft hoop om dit najaar weer te kunnen touren, hoewel er nog geen data zijn aangekondigd. Keiths geheel zelfgeschreven Greatest Hits-album 100% Songwriter verschijnt op 3 november.

 

Voor de show werdt Toby Keith geïnterviewd op de red carpet

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­