fbpx

Toby Keith met nieuwe single 'That’s Country Bro' (Beluister)

 Toby Keith That’s Country Bro

 

Toby deelt gedachten over hoe muziek is veranderd in zijn nieuwe song That’s Country Bro.

 

 Toby Keith heeft duidelijk gemaakt dat hij niet de grootste fan is van de meeste moderne countrymuziek, met name de 'bro country' trend.

Voor Keith is 'echte' countrymuziek de muziek waar hij als kind naar luisterde, waarbij Roger Miller en Merle Haggard enkele van zijn grootste invloeden waren.

 

Met dat gezegd zijnde, realiseert Keith zich dat country muziek met de tijd is verandert en dat zijn eigen hits heel anders waren dan de legendes, zoals George Jones en Conway Twitty hun songs hadden opgenomen.

Daarom kan hij ook begrijpen waarom moderne artiesten hun muziek in een andere richting sturen, hij zal hun voorbeeld simpelweg niet volgen.

 

Keith zijn muziek houdt vaak in dat hij hulde brengt aan de artiesten die hem inspireren, hetzij door zijn eigen muziek of door covers van songs die zijn opgenomen door de groten.

 

Zijn bewondering voor Merl Haggard is het grootste bewijs dat de woorden van Keith zich vertalen in daden. Toen de legendarische outlaw-artiest ziek was, nam Keith een pauze van zijn eigen werk om hem te helpen bij zijn live shows wat uiteindelijk een van zijn laatste shows werd.

 

Nadat Haggard was overleden, was het Keith die naar het podium van de Grand Ole Opry ging om een medley van de grootste hits van Merl te zingen.

 

Beluister hieronder de nieuwe song That’s Country Bro

 

 

 

­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok