maandag, 13 juni 2022 13:41

Toby Keith kondigt aan dat hij tegen maagkanker vecht

Toby Keith heeft aangekondigd dat hij sinds eind vorig jaar tegen maagkanker vecht, hij heeft een behandeling ondergaan en is van plan binnenkort terug te keren naar het podium.

In een verklaring die zondag op zijn geverifieerde Twitter- en Instagram-accounts werd geplaatst, zei Keith dat er afgelopen herfst kanker bij hem was geconstateerd.

 

"I've spent the last 6 months receiving chemo, radiation and surgery. So far, so good. I need time to breathe, recover and relax," the statement says. "I am looking forward to spending time with my family. But I will see the fans sooner than later. I can't wait. -T"

 

 

Volgens zijn officiële website zal Keith op 17 juni het Ribfest in Illinois spelen.

Toby Keith's fans overspoelden Instagram met goede wensen en gebeden. ""Prayers and good wishes. Get well soon Toby", schreef een fan. 'Sorry to hear this. Prayers for a speedy recovery. May the good lord put his healing hands on you', merkte een ander op. "Ik bid voor je !!! God zegene je altijd", schreef een ander.

Voordat hij zijn eigen kankerdiagnose onthulde, was Keith al heel lang een supporter van kinderen die tegen kanker vechten. In 2006 richtte hij de Toby Keith Foundation op om kinderen met kanker te helpen. In 2014 opende Keith's Foundation OK Kids Korral, een gratis tehuis voor kinderkankerpatiënten in het Children's Hospital in OU Medical Center, Stephenson Cancer Center en andere faciliteiten in Oklahoma, de geboorteplaats van Keith. De 2022-editie van de Toby Keith & Friends Golf Classic in Oklahoma City en Norman, Oklahoma heeft vorige maand meer dan $ 1,38 miljoen opgehaald voor de OK Kids Korral.

 

Toby Keith

Keith begon zijn carrière in 1993 met zijn gelijknamige hitalbum, met daarop 'Should've Been a Cowboy'. In 1999 scoorde hij een doorbraak met "How Do You Like Me Now?" Enkele van zijn andere nummer één-singles zijn 'My List', 'I'm Just Talkin' About Tonight', 'Beer For My Horses', 'She Never Cried in Front of Me', 'Whiskey Girl', 'Courtesy of the Red, White, & Blue (The Angry American)," en "Made in America." In januari 2021 ontving hij de Nationale Medaille van Aris. Zijn meest recente album is Peso in my Pocket, dat in oktober 2021 uitkwam.

Hij bracht vorig jaar zijn nieuwste album "Peso in my Pocket" uit nadat hij een time-out had genomen van het touren vanwege de Covid-pandemie.

In 2021 kende de toenmalige president Donald Trump Keith de National Medal of Arts toe, die door de National Endowment for the Arts wordt beschreven als "de hoogste onderscheiding die door de regering van de Verenigde Staten aan kunstenaars en kunstbeschermers wordt toegekend". "Toby Keith is een zanger, songwriter, muzikant en humanitair die tot nu toe 11 USO Tours heeft voltooid. Hij heeft 32 #1 singles", zei de National Endowment for the Arts in een release in januari 2021.

Keith heeft honderden shows gegeven voor Amerikaanse militairen in het buitenland, waaronder in Afghanistan en Irak, evenals op evenementen voor presidenten Donald Trump, Barack Obama en George W. Bush.

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­