woensdag, 28 juli 2021 10:50

Toby Keith komt met nieuw album ‘Peso in My Pocket’

Toby Keith komt met nieuw album ‘Peso in My Pocket’ ShowDog Nashville

Toby Keith's eerste studioalbum in zes jaar verschijnt in oktober. Peso in My Pocket bevat zijn huidige single "Old School", evenals een mede geschreven song met rocker Sammy Hagar en een nummer dat John Mellencamp schreef met wijlen John Prine.

"Take a Look at My Heart" werd opgenomen door Prine met Bruce Springsteen voor het album The Missing Years in 1991. Verschillende video's van Prine die het uitvoert, zijn te vinden op YouTube, maar als Keith het live heeft uitgevoerd, is het tot op heden ongedocumenteerd.

Peso in My Pocket

De Warren Brothers zijn andere opmerkelijke co-schrijvers op Peso in My Pocket. Vier van de nummers zijn uitsluitend door Keith geschreven, waaronder 'Happy Birthday America', dat hij vóór 4 juli met fans deelde.

Het album met 10 nummers, dat op 15 oktober verschijnt, is het eerste studioalbum van Keith sinds 35 MPH Town (2015). Een pauze van zes jaar tussen nieuwe projecten paste niet bij een man die twintig jaar lang bijna jaarlijks albums uitbracht.

 Twee samenwerkingen werden onthuld in een persbericht over het project: de Oklahoma-artiest Michael Hosty zal Keith vergezellen op het openingsnummer van het album "Oklahoma Breakdown" (een nummer dat Hosty schreef ) en blueszanger Keb Mo helpt met een cover van zijn nummer "Old Me Better ."

 

Toby Keith - Peso in My Pocket Trackkist: 

1. "Oklahoma Breakdown" (Micheal Hosty)
2. "Peso in My Pocket" (Toby Keith)
3. "Old School" (Ryan Hurd, Maren Morris, Brett Tyler)
4. "Old Me Better" (Kevin R. Moore, John Lewis Parker)
5. "Days I Should Died" (Brad Warren, Brett Warren, Jessie Jo Dillon)
6. "Growing Up Is a B---h" (Keith, Sammy Hagar)
7. "She's Drinking Again" (Keith)
8. "Thunderbird" (Keith)
9. "Take a Look at My Heart" (John Mellencamp, John Prine)
10. "Happy Birthday America" (Keith)

 

­