dinsdag, 06 februari 2024 08:38

Toby Keith is overleden aan de gevolgen van kanker HOT

Door

Toby Keith is gisteravond op 5 februari overleden in het bijzijn van zijn familie. Hij was 62 jaar

Dit bericht werd zojuist gedeelt op de socials en website van Toby Keith.

De zanger zei in juni 2022 dat hij gediagnosticeerd was met maagkanker en "chemotherapie, bestraling en een operatie onderging".

"In zijn gevecht toonde hij gratie en moed," zei de verklaring van dinsdag. "Respecteer alstublieft de privacy van zijn familie in deze tijd."

In een recent interview met KWTV9 een in Oklahoma gevestigd televisiestation vertelde Toby dat hij nog steeds onder behandeling was. ‘Kanker is een achtbaan’, zei hij. “Je zit hier gewoon en wacht tot het weggaat, want het zal misschien nooit verdwijnen.” Toby zei dat zijn christelijk geloof hem door de behandeling en de mogelijk sombere uitkomst heen hielp. Toby gaf in december nog een reeks shows in Las Vegas.

Later hier meer over....dit is een zwarte dag

 

Toby Keith wie was hij ?

Deze verzameling Toby Keith weetjes is een kijkje waard! Lees hier meer over zijn carrière, familie, filmrollen en meer!

New Country ster Toby Keith (58) heeft maar liefs negentien albums, twee kerstalbums en vijf compilatiealbums uitgebracht in de loop van zijn succesvolle carrière. De inwoner van Oklahoma heeft ook eenenzestig singles in de Billboard Hot Country Songs-hitlijsten in kaart gebracht, waaronder twintig nummer 1-hits en eenentwintig top 10-hits. Tot dusver heeft hij wereldwijd meer dan 40 miljoen albums verkocht. Geniet hieronder van de Toby Keith weetjes!

9 Toby Keith weetjes

1) Wat is de echte naam van Toby?

De ster werd op 8 juli 1961 geboren als Toby Keith Covel ouders Carolyn Joan Ross en Hubert K. Covel, Jr.

2) Waar is Toby opgegroeid?

Toby werd geboren in Clinton, Oklahoma en woonde als kind in Fort Smith, Arkansas en Moore, Oklahoma. Zijn interesse in muziek werd als kind gewekt toen hij de Billy's Garner's Supper Club in Fort Smith, Arkansas bezocht, die zijn grootmoeder bezat. Tijdens de zomer deed hij klusjes rond de club en speelde hij soms muziek met de band.

3) Wie is de vrouw van Toby?

Toby zag zijn vrouw Tricia Lucas voor het eerst in een nachtclub in Oklahoma in 1981, toen hij net 20 jaar oud was en zij was 19. Na drie jaar daten trouwden het paar op 24 maart 1984.

4) Heeft Toby kinderen?

Nadat hij met Tricia was getrouwd adopteerde hij haar dochter Shelley en het echtpaar verwelkomde dochter Krystal (geboren in 1985) en zoon Stelen (geboren in 1997) in de familie. Hij is ook een grootvader van twee kleindochters en een kleinzoon!

5) Welke baan had Toby voordat hij een countryster werd?

De singer-songwriter werkte in de olievelden voor $ 50.000 per jaar terwijl hij ook aan zijn muziek werkte. Hij speelde ook in de semi-professionele footbalclub Oklahoma City Drillers om rond te komen. Toen de olie-industrie eenmaal een recessie doormaakte nam hij een sprong in het diepe om een muziekcarrière na te streven. Toby stelde zichzelf een ultimatum: hij zou een platencontract tegen de tijd dat hij 30 jaar oud moeten hebben anders gaf hij muziek en zijn carrière hierin op.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who's that man?

Een bericht gedeeld door Toby Keith (@tobykeith) op

6) Hoe kreeg Toby zijn grote doorbraak?

Een stewardess en fan van Toby gaf tijdens een vlucht een kopie van zijn demotape aan Harold Shedd een manager van Mercury Records. Harold ging toen naar een live optreden van Toby om hem te zien optreden en tekende hem vervolgens voor een platencontract bij Mercury.

7) Wanneer vond hij succes in de countrymuziekindustrie?

Het duurde niet lang! Keith's titelloze debuutalbum werd platina in 1993 en de breakout-single 'Shouldve Been a Cowboy' werd het meest gespeelde countrynummer van de jaren negentig.

8) Heeft Toby ooit televisie of rollen gehad?

De ster verscheen in Total Nonstop Action Wrestling-segmenten en nam ook deel aan de Comedy Central Roast van Larry the Cable Guy. Hij verscheen ook meerdere keren in The Colbert Report van Comedy Central en onderscheidt zich als de enige muzikant die een vijfsterrenbeoordeling van Stephen Colbert op iTunes heeft ontvangen. Keith speelde in de film Broken Bridges uit 2005 en speelde in de film Beer for My Horses uit 2008.

9) Wat is het nettovermogen van Toby?

De muziekcarrière van de entertainer en zijn verschillende andere zakelijke ondernemingen hebben hem tot een van de rijkste beroemdheden in de Verenigde Staten gemaakt. In het tijdschrift Forbes van juli 2013 staat Keith op de cover met het onderschrift "Country Music’s $500 million man". Forbes schat het jaarlijkse inkomen van Keith op ongeveer $ 53 miljoen. Dus ja, hij is veel geld waard.

 

In november 2011 was Toby één van de eerste new country artiesten die een weg vond naar Nederland, hij stondt op de bühne van een uitverkocht Paradiso

 

Keith begon zijn carrière in 1993 met zijn gelijknamige hitalbum, met daarop 'Should've Been a Cowboy'. In 1999 scoorde hij een doorbraak met "How Do You Like Me Now?" Enkele van zijn andere nummer één-singles zijn 'My List', 'I'm Just Talkin' About Tonight', 'Beer For My Horses', 'She Never Cried in Front of Me', 'Whiskey Girl', 'Courtesy of the Red, White, & Blue (The Angry American)," en "Made in America." In januari 2021 ontving hij de Nationale Medaille van Aris. Zijn meest recente album is Peso in my Pocket, dat in oktober 2021 uitkwam.

 

­