maandag, 03 juli 2023 09:13

Toby Keith geeft twee avonden op een rij een concert, Toby is terug!

Toby Keith stond op zaterdag (1 juli) voor de tweede achtereenvolgende avond op het podium in de Hollywood Corners van Norman, Oklahoma. om zich te concentreren op zijn strijd tegen kanker.

Maar volgens foto's die op het sociale media-account van de ster zijn geplaatst van de show van zaterdagavond, was Keith niet alleen in staat om op te treden (hij vond het geweldig om te doen). Op de foto's is te zien hoe hij er duidelijk magerder uitziet dan in het verleden, maar met een brede glimlach terwijl hij optrad voor het publiek.

Voor zijn tweede avond in Hollywood Corners schakelde Keith Scotty Emerick, een oude songschrijver, in om hem op het podium te vergezellen. In de loop der jaren heeft Emerick verschillende hits van Keith geschreven, waaronder 'Beer for My Horses', 'I Love This Bar' en 'As Good as I Once Was'.

"Het voelde zo goed, Toby moest het twee keer doen", luidt het bijschrift bij de post, onder een carrousel met snapshots uit Keiths tijd op het podium. "Twee nachten op rij in [Hollywood Corners.] Schrijfvriend [Scotty Emerick] voegde zich bij Toby. Nachten om nooit te vergeten! Toby is terug!"

Keith's eerste show in Hollywood Corners vond plaats op vrijdag (30 juni) en duurde naar verluidt meer dan twee uur, waarbij de zanger een reeks van zijn grootste hits voor het publiek uitvoerde. Het was een van de eerste keren dat fans hem de afgelopen maanden zagen optreden.

In onderstaande video welke een fan heeft gemaakt zien we een vermagerde Toby Keith maar zijn stem is krachtig als altijd.

 

Toby Keith sings “He ain’t worth missing” at Hollywood Corners.

 

De zanger maakte zijn diagnose van kanker in juni 2022 bekend en zei destijds dat hij al zes maanden in behandeling was. Hij veegde zijn toerkalender schoon en legde uit dat hij tijd nodig had om uit te rusten, te hergroeperen en de kanker te bestrijden.

Sindsdien zijn openbare optredens schaars geweest, maar een recent interview met de Oklahoman leverde hoopvol nieuws op. Keith zei dat, hoewel hij nog niet uit het bos is, zijn tumor met een derde is geslonken, en dat hij immunotherapie volgt en samenwerkt met een voedingsdeskundige, evenals doorgaat met chemo. Ondertussen voelt hij zich goed genoeg om de band weer bij elkaar te krijgen voor een paar proefshows, zoals zijn recente stops in Hollywood Corners, om te bepalen of hij de energie en het uithoudingsvermogen heeft voor een volledige set.

 

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­