dinsdag, 08 november 2022 10:16

Toby Keith eerste optreden sinds zijn kankerdiagnose

Toby Keith verscheen op vrijdagavond (4 november) voor een miniset in Jeff Ruby's Steakhouse in Lexington, Kentucky.

Hij trad meer dan een uur op voor klanten!

De new countryster was in de stad voor de 2022 Breeder's Cup, een jaarlijks tweedaags evenement op de Keeneland Racetrack in de stad.

Een van de nummers die Toby speelde, was zijn hit "I Love This Bar" uit 2003, dit is te zien in de videobeelden die tijdens zijn verrassingsoptreden zijn gemaakt door het publiek. Hij leek op te treden met de huisband, inclusief een piano, en hij werd op het podium vergezeld door de eigenaar Jeff Ruby zelf, volgens een tweet van radiostation K 92.9 WVLK FM.

 

 

Toby Keith diagnose 

Het was Keith's eerste openbare optreden sinds juni, toen hij aankondigde dat bij hem maagkanker was vastgesteld. De countryster is al ongeveer een jaar in behandeling: toen hij het nieuws met zijn fans deelde, legde hij uit dat hij eind 2021 zijn diagnose kreeg.

"Ik heb de afgelopen zes maanden chemo, bestraling en operaties ondergaan. Tot nu toe gaat het goed", zei Keith destijds. "Ik heb tijd nodig om te ademen, te herstellen en te ontspannen." Vervolgens veegde hij zijn tourkalender schoon, annuleerde hij alle datums voor 2022 die hij in de boeken had staan.

Vervolgens zal Toby vanavond op dinsdag (8 november) worden geëerd tijdens de BMI Awards in 2022 met de prestigieuze BMI Icon Award, als erkenning voor zijn belangrijke songwritingprestaties door de jaren heen. Het is onduidelijk of hij van plan is de ceremonie in Nashville persoonlijk bij te wonen.

 

 

­