maandag, 30 november 2020 14:32

Tim McGraw en Midland met Bellamy Brothers cover

Tim McGraw is misschien de tweede na Willie Nelson als het gaat om onverwachte samenwerking. Zijn nieuwste duet is "Redneck Girl". Een cover van de Bellamy Brothers hit uit 1982, samen met zijn maatjes (en labelgenoten) Midland. De track verschijnt als bonustrack op McGraw's zojuist uitgebrachte compilatie, McGraw Machine Hits: 2013-2019.

“Dit is voor iedereen een lang, moeilijk jaar geweest en we dachten dat een mooie herinnering aan een aantal oude liedjes een glimlach zou toveren. Hier zijn ze, net zoals je ze herinnerde, ”schreef Tim in een e-mail aan fans. “We hebben ook iets nieuws toegevoegd! We namen een nieuwe versie op van de hit van Bellamy Brothers, ’Redneck Girl’ met mijn maatjes Midland. Ik heb altijd van dit nummer gehouden en speelde het altijd in bars toen ik net begon. Ik hoop dat je het leuk vind!"

De coverversie trok al snel het oor van David Bellamy, die het nummer schreef. “Ik dronk vanmorgen mijn koffie toen ik dit nieuwe nummer van Tim en Midland tegenkwam. Het klonk bekend! " zei hij in een verklaring die samenviel met de release van de digitale track eerder deze maand.
"We kennen Tim al jaren en we zijn grote fans van hem en Midland," voegde Bellamy eraan toe. Tim en die jongens zijn echte stylisten en ze gaven het nummer een shot energie en verfrissende productie. Goed gedaan jongens. "

McGraw Machine Hits: 2013-2019

"Redneck Girl" is slechts een van de vijf samenwerkingen op McGraw Machine Hits: 2013-2019. Andere gasten zijn onder meer Catherine Dunn ("Diamond Rings and Old Barstools"), Florida Georgia Line ("May We All"), Faith Hill ("Ondertussen Back at Mama's") en Taylor Swift en Keith Urban ("Highway Don't Care ). Andere hits op de set zijn onder meer 'Humble and Kind', 'Shotgun Rider' en een bonuscover van The Cars 'Drive.'

“Deze 14 nummers brengen een aantal geweldige herinneringen terug aan die eerste jaren op Big Machine Records. Het was een bijzonder hoofdstuk in mijn leven en ik ben blij het met je te kunnen delen. " Aldus Tim

 

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­