vrijdag, 18 december 2020 09:54

Thompson Square met gloednieuwe song 'It’s Almost Christmas'

Het bekroonde new countryduo Thompson Square maakt zich dit jaar op voor de feestdagen met een gloednieuwe song 'It’s Almost Christmas'.

In de song horen we Keifer Thompson op leadzang en zijn vrouw Shawna Thompson in de harmonieën. Sonisch gezien heeft "It’s Almost Christmas" een organische, akoestische country-inslag met veel viool, mandoline, gitaar en strijkers.

Keifer, die het nummer in zijn eentje schreef vertelde dat de inspiratie kwam van zijn creatieve rusteloosheid in de nacht van Kerstmis vorig jaar, toen alle anderen thuis sliepen.

“Ik schreef dit nummer op kerstnacht 2019. Het huis was stil en iedereen sliep en ik was rusteloos van de dag, dus ik ging mijn studio in en begon te spelen. Ik begon net mijn omgeving te beschrijven en hoe ik me op dat moment voelde, en een paar uur later was het nummer klaar ”, aldus Keifer

“Ik hou van kerstliedjes in deze melancholische ruimte. Voor mij nemen deze liedjes me mee terug naar mijn kindertijd en alle geweldige herinneringen aan Kerstmis met mijn gezin ”, voegt hij eraan toe.

“Helaas was het kerstnacht toen het nummer ontstond, dus het zou een jaar moeten wachten voordat het werd uitgebracht. Maar het is er nu en we hopen dat je geniet van onze eerste kerstrelease. Vrolijk kerstfeest allemaal. "

Het laatste studioalbum van Thompson Square was het meesterwerk van 2018, met het nostalgische 'A Love Like This'. Naast muziek lanceerde het 'Are You Gonna Kiss Me Or Not' duo ook hun eigen podcast genaamd 'Talking with Thompson Square'. Tot op heden zijn onder meer Vince Gill, Craig Campbell en echte Amerikaanse helden de belangrijkste gasten van de show.

Luister hieronder naar 'It's Almost Christmas'

Thompson Square -  It’s Almost Christmas

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­