maandag, 09 mei 2022 09:41

The Martial komt met nieuwe EP ‘Down In My Heart’

Op 27 mei brengt Bredase singer-songwriter The Martial zijn nieuwe EP ‘Down In My Heart’ uit.

‘Down In My Heart’ is de tweede EP van The Martial met daarop vijf verschillende nummers, waaronder eerdere singles als ‘Shining Like The Sun’ en ‘Tell Me Where You Are’. De EP vertelt het belang van tijd nemen en wordt uitgebracht via het label Butterfly Knife Records.

De EP is de opvolger van de in 2018 uitgebrachte debuut EP ‘The Martial’. Na de release van zijn debuut EP heeft The Martial onder andere opgetreden op UK country festival Buckle & Boots en voorprogramma’s verzorgd voor artiesten als Luke Combs, Lindsay Ell en Ashley Campbell.

Beluister de titelsong Down In My Heart

 

 

The Martial

Bredase songwriter en multi-instrumentalist The Martial brengt zijn eigen perspectief op countrymuziek. Beïnvloed door een mengeling van stijlen brengt The Martial een verfrissende vorm van muziek die het best kan worden omschreven als een moeiteloze samensmelting tussen moderne country en soft rock.

Door middel van songwriting laat The Martial zijn kwetsbaarheid zien. “Ik schrijf mijn muziek voornamelijk uit een introspectief standpunt, waarbij ik voorzichtig onderwerpen als het leven, liefde en hoop bespreek”, vertelt The Martial. “Gaandeweg zijn er altijd weer nieuwe verhalen om over te schrijven.”

Na de release van zijn debuut EP in 2018 heeft The Martial opgetreden op UK country festival Buckle & Boots en voorprogramma’s verzorgd voor artiesten als Luke Combs, Lindsay Ell en Ashley Campbell.

In 2020 legde The Martial de basis voor zijn tweede EP met de release van verschillende singles en de oprichting van zijn eigen platenmaatschappij ‘Butterfly Knife Records’ in 2021. De volgende EP, inclusief ‘Tell Me Where You Are’, ‘Shining Like The Sun’ en nieuwe single ‘Down In My Heart’, wordt dit jaar nog uitgebracht.

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­