fbpx
zaterdag, 21 maart 2020 07:35

The Grand Ole Opry vanavond voor iedereen te zien

De Grand Ole Opry voor iedereen te zien

De Grand Ole Opry, de langstlopende radioshow in de geschiedenis, speelt door tijdens de uitbraak van het coronavirus en keert terug naar zijn oorsprong.

De Opry die al 94 jaar op zaterdagavond wordt uitgezonden, gaat deze week live op televisie uitzenden voor een lege locatie. De show werd oorspronkelijk uitgezonden zonder live publiek in de beginperiode van 1925 op WSM, het AM-station in Nashville, Tennessee, dat nog steeds tot op de dag van vandaag elke zaterdag de radio-uitzending uitzendt.

Normaal gesproken wordt de show live uitgevoerd voor een publiek van ongeveer 4.400 mensen op de huidige locatie, The Opry House, maar het coronavirus dwong de Opry afgelopen zaterdag zijn deuren te sluiten voor het publiek terwijl de radio uitzending doorging. Deze zaterdag zullen countryartiesten Brad Paisley, Vince Gill en Marty Stuart akoestisch optreden in een leeg theater, maar de show wordt live uitgezonden op televisie en voor ons live te zien op YouTube of Facebook op onderstaande links.

UPDATE: De show is onderstaand terug te kijken

 

De voorstelling wordt uitgezonden op The Circle, een netwerk dat samewerkt met Opry Entertainment Group en Gray Television. Fans kunnen de voorstelling nu ook bekijken op de links hierboven.

Marty Stuart, een lid van de Grand Ole Opry, speelt alleen op het podium met zijn gitaar en mandoline, zonder de normale begeleidingsband van de Opry.

We zijn op een punt in het land (waar) mensen hoop nodig hebben", vertelde Stuart. 'Ze hebben iets nodig om hun gedachten af ​​te leiden van wat het nieuws ons vertelt, elke keer dat we het nieuws aanzetten. Dat is wat countrymuziek doet. Het is gemaakt voor zaterdagavond.

Voor de meeste mensen veroorzaakt het nieuwe coronavirus slechts milde of matige symptomen, zoals koorts en hoesten. Voor sommigen, vooral ouderen en mensen met bestaande gezondheidsproblemen, kan het een ernstigere ziekte veroorzaken, waaronder longontsteking.

De overgrote meerderheid van de mensen herstelt van het nieuwe virus.

Dan Rogers, vice-president en uitvoerend producent van de Opry, zei dat de artiesten en sound mensen op veilige afstand van elkaar moeten blijven om verspreiding van het virus te voorkomen en de locatie en apparatuur schoon te maken, zoals aanbevolen door gezondheidsfunctionarissen.

Er is ooit tijdens The Opry slechts één optreden op zaterdagavond in zijn geschiedenis geannuleerd en dat was in 1968, toen de moord op dominee Martin Luther King Jr. in Memphis de stad Nashville ertoe bracht een avondklok op te leggen. De Opry bleef uitzenden, zelfs nadat het Opry House in 2010 was overstroomd.

'Het is ook zo dat countrymuziek universeel is', zei Rogers. "En tegenwoordig is dit probleem waar we allemaal midden in zitten nu ook universeel. Dus hopelijk kunnen we veel mensen raken. Misschien lacht er zaterdagavond iemand. Misschien hoort iemand een tekst die echt bij hem past. '

 

 

 

­