vrijdag, 24 februari 2023 14:28

Tenille Townes en Bryan Adams met 'The Thing That Wrecks You'

Tenille Townes; foto Robert Chavers Tenille Townes; foto Robert Chavers

Tenille Townes en Bryan Adams hebben de song The Thing That Wrecks You uitgebracht.

De song is geboren uit een toevallige ontmoeting in een trappenhuis,de regerend CCMA-entertainer van het jaar Tenille Townes en GRAMMY Award-winnaar Bryan Adams liepen elkaar tegen het lijf.

"Ik was afgelopen zomer een nummer aan het opnemen voor een Hallmark Movie in Vancouver en merkte dat ik helemaal gecharmeerd was van de opnameruimte waarin we ons bevonden", herinnert Townes zich. “Later op de dag kwam ik erachter dat het de Warehouse Studio van Bryan Adams was, en ik kwam Bryan zelf tegen op de trap op weg naar buiten. We praatten maar een paar minuten en ik was zo blij hem te ontmoeten, want zijn pad als mede-Canadees is ongelooflijk inspirerend voor mij geweest, met een verzameling liedjes die de wereld op zo'n enorme manier hebben beïnvloed.

"Later die avond dacht ik aan 'The Thing That Wrecks You', een nummer dat ik een tijdje eerder had geschreven met Kate York en Daniel Tashian, en hoe de geest van dat nummer me aan zijn stem deed denken", vervolgt ze. “Ik besloot om op pad te gaan en stuurde hem het lied samen met een brief waarin ik vroeg of hij er misschien zin in had om er samen met mij op te zingen. Snel vooruit naar nu, waar ik niet alleen heb mogen zingen met een held van mij, maar waar ik tijdens dit hele avontuur ook een mentor en vriend heb gevonden. Dit nummer is voor mij het bewijs dat het krachtig is om een wilde gedachte in de atmosfeer te brengen en erin te geloven.”

De song is geproduceerd door Townes en de gitarist van haar band, Jaxon Hargrove, opgenomen met haar touringband die zich bij haar voegde in de studio en met Adams die naast zijn zang zijn eigen gitaartalent aan het nummer toevoegde. Het tweetal ruilt openingsregels en komt samen voor een opwindend duet op het refrein:

        We're running down a darker road
        Where even angels fear to go
        And stars fall like a lonely tear
        When they’re crashing through the atmosphere
        It looked just like a dream come true
        But love can lead you straight into
        The thing that wrecks you

 

Het nummer biedt een voorproefje op nieuwe muziek van Townes, wiens meest recente project, Masquerades is, in april 2022 werd uitgebracht via Columbia Nashville/Sony Music Nashville in samenwerking met RCA Records.

 

Tenille Townes, Bryan Adams - The Thing That Wrecks You

 

Lees het interview wat we hedden met Tenille Townes

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­