vrijdag, 07 september 2007 17:30

Taylor Swift meest sexy country artiest

Taylor Swift meest sexy

Op de door AOL Music samengestelde Top 10 lijst van meest sexy vrouwelijke country artiesten staat Taylor Swift op de 1e plaats. De overige artiesten die in de Top5 staan zijn: Martina McBride, Carrie Underwood, Faith Hill en Sugarland’s Jennifer Nettles.

 

Taylor Swift

Taylor Alison Swift (Reading (Pennsylvania), 13 december 1989) is een Amerikaans singer-songwriter, muzikante en actrice. Ze werd internationaal bekend met de single "Love story" (2008), en scoorde daarna nog hits als "You belong with me" (2009), "I knew you were trouble" (2012), "Shake It Off" (2014), "Blank Space" (2014), "Look What You Made Me Do" (2017) en “ME!” (2019).

Taylor Swift heeft veel records op haar naam staan, waaronder meest beprezen countryalbum voor Fearless en meest beprezen popalbum voor 1989. Voor beide albums ontving ze onder andere de Grammy Award voor Album of the Year, een van de hoogste onderscheidingen in de muziekindustrie. Ook heeft ze vier albums die meer dan 1 miljoen keer in Amerika verkocht zijn in de eerste week, wat haar de enige artiest ooit maakt die dit is gelukt.

Met ruim 36 miljoen abonnees heeft Taylor Swift de meeste abonnees van een vrouwelijke artiest op YouTube.[bron?] Ook heeft ze ruim 129 miljoen volgers op Instagram en ruim 85 miljoen volgers op Twitter.[bron?] Op Spotify is ze een van de meestgevolgde vrouwelijke artiesten met ruim 28 miljoen volgers.[bron?] Ze haalde haar hele oeuvre van het muziekplatform weg, omdat ze ervan overtuigd was dat artiesten er niet genoeg voor betaald kregen. Na een ingreep van Spotify, kwam haar muziek in juni 2017 weer beschikbaar.

  

­