vrijdag, 23 september 2022 13:52

Taylor Swift geëerd met Songwriter-Artist of the Decade award

Taylor Swift is geëerd met de prestigieuze Songwriter-Artist of the Decade award tijdens de 5e jaarlijkse Nashville Songwriter Awards op dinsdag (20 september) in het Ryman Auditorium in Nashville. De eer is voor haar werk als songwriter en artiest van 2011 tot 2019 in zowel de country- als de popgenres.

Taylor Swift werd geïntroduceerd door Bart Herbision van NSAI voordat hij het podium opliep om de prijs in ontvangst te nemen. In haar dankwoord blikte de megaster terug op haar genre-overspannende carrière, reflecterend op de mensen die haar hielpen haar doelen te bereiken en zelfs haar unieke lyrische stijlen te doorbreken.

"Voor mij voelt deze avond boordevol oprechte kameraadschap tussen een stel mensen die het gewoon leuk vinden om dingen te maken. Die van het vak houden. Die leven voor dat zeldzame, pure moment waarop een magische wolk recht voor je neer komt drijven in de vorm van een idee voor een nummer, en je hoeft het alleen maar te pakken", deelde ze aan het begin van haar toespraak

"Vorm het dan als klei. Snoei het als een tuin. En wens dan elke gelukkige ster of bid tot welke kracht je ook gelooft dat het zijn weg naar de wereld kan vinden en iemand zich gezien, begrepen voelen, zich verbonden voelen hun verdriet of liefdesverdriet of vreugde voor slechts een moment."

Ze gaf ook commentaar op het snelle karakter van de muziekindustrie en zei dat elke songwriter op zoek is naar dat 'ene glorieuze moment in de zon'. Swift merkte op dat ze "niet kan uitleggen hoe leuk" het voelt om de prijs te ontvangen.

De 11-voudige Grammy-winnaar dook ook in haar songwritingstijl, die volgens de artiest is opgedeeld in drie zelfgecreëerde categorieën: Quill Lyrics, Fountain Pen Lyrics en Glitter Gel Pen Lyrics. Quill Lyrics zijn liedjes die ze schrijft "na het lezen van Charlotte Brontë of na het zien van een film waarin iedereen dichtersoverhemden en korsetten draagt." Haar nummer "Ivy", van haar Evermore-album, is hier een voorbeeld van.

Haar vulpenstijl heeft een 'moderne verhaallijn of referenties, met een poëtische twist', zoals 'All Too Well'. Ten slotte bevat haar Glitter Gel Pen-stijl teksten die "frivole, zorgeloze, veerkrachtige, perfect syncope met de beat" zijn, zoals "Shake it Off".

 

 

­