Shenandoah en Lady A met duet in de Kelly Clarkson Show

15 oktober 2020

Alle drie de leden van Lady A zijn opgegroeid met de muziek van Shenandoah, net als Kelly Clarkson. Nu, meer dan 30 jaar na de breakout-hit van de new countryband, hangen ze allemaal rond in The Kelly Clarkson Show en onthullen ze nieuwe muziek.

'Every Time I Look at You'

Geschreven door Lady A en Dallas Davidson, brengt 'Every Time I Look at You' alle kwaliteiten naar voren waar fans van country uit de jaren 80 en 90 naar verlangem. Van een sentimentele verhaallijn tot een 'echt bandgevoel' in het arrangement, en dan spreken we niet eens over de mooie tenor van de zanger van Shenandoah, Marty Raybon.

Terugkijkend op dat tijdperk van de new countrymuziek, genoot Shenandoah een reeks overwinningen. Met 15 Top 10-hits tussen 1988 en 1995. Hun nummer 1-singles bevatte 'The Church on Cumberland Road', 'Sunday in the South', "Two Dozen Roses", "Next to You, Next to Me" en "If Bubba Can Dance (I Can Too)."

Album Every Road

Het aangrijpende "Every Time I Look at You" zal te horen zijn op Shenandoah's aankomende all-star album, Every Road, dat op 13 november verschijnt. De verzameling nieuw materiaal bevat ook gastspots van Dierks Bentley, Zac Brown Band, Luke Bryan, Cody Johnson , Ashley McBryde, Brad Paisley, Carly Pearce en Blake Shelton.

 

 

Tijdens de show zei Raybon tegen Clarkson: "Het was iets dat we wilden doen, voor zover we probeerden een plaat te maken en mensen uit te nodigen om er deel van uit te maken, maar we wilden geen best of... plaat maken. We wilden nieuw materiaal hebben. "

Hij vervolgde: 'Lady A stuurde ons de song dat ze hadden geschreven en dat was een prachtig muziekstuk. Dit hele album is letterlijk een verzameling van dat soort materiaal. "

Gevraagd door Clarkson hoe het allemaal samenkwam, herinnerde Lady A-lid Charles Kelley zich zijn eerste ontmoeting met de band. Hij merkte op: 'Ik ben eerlijk gezegd een beetje gek op deze jongens. We zijn opgegroeid met deze muziek. Ik ga niet liegen, ik had een beetje een echt groot fan-moment achter de schermen. Marty zei: 'Hé, we gaan aan een plaat werken. We zouden nummers moeten uitwisselen. 'En hij hield nooit op, en het was geweldig! Het begon net te rollen. "

Hij voegde eraan toe: "Dat is een van die dingen, je kunt deze gesprekken voeren, maar om het echt samen te laten komen en tot bloei te laten komen, op de manier waarop ze al deze geweldige artiesten hebben gekregen. Ik bedoel, we voelen ons echt gezegend om deel uit te maken van het project. Als je de andere artiesten kent die erop staan, zou dit een Grammy-winnend samenwerkingsproject kunnen zijn, en ik ben gewoon zo trots dat ik er deel van uitmaak. "

Bekijk hieronder het optreden van Lady A en Shenandoah

 

 

 

­