dinsdag, 11 oktober 2022 15:53

Scotty McCreery ontvangt Randy Owen Angels Among Us Award

Scotty McCreery heeft nog een prijs toe te voegen in zijn prijzenkast, maar deze is niet muziekgerelateerd. De zanger van "Damn Strait" heeft de Randy Owen Angels Among Us award ontvangen van het St. Jude Children's Research Hospital voor zijn inzet voor het bevorderen van hun missie.

Alabama's zanger Randy Owen was aanwezig om McCreery de trofee uit te reiken tijdens het jaarlijkse Country Cares Seminar, dat van 6 tot 9 oktober in Memphis plaatsvond. Het evenement brengt artiesten en professionals uit de industrie samen om fondsen te werven en het bewustzijn voor St. Jude te verspreiden.

"Gisteravond werd onze vriend @scottymccreery geëerd met de Randy Owen Angels Among Us Award voor de ongelooflijke steun die hij heeft getoond aan de levensreddende missie van St. Jude", schrijft de non-profitorganisatie op sociale media. "Randy Owen overhandigde hem persoonlijk de prijs op het Country Cares Seminar."

"We zijn zo dankbaar dat Scotty deel uitmaakt van onze St. Jude-familie en hoop heeft gebracht, door zijn stem en talenten, aan kinderen overal," voegt St. Jude toe.

McCreery en zijn vrouw Gabi (die kinderverpleegster is) steunen het kinderziekenhuis en hun werk al heel lang. Sinds 2014 werkt de zanger van "Five More Minutes" samen met St. Jude aan verschillende campagnes, bezocht hij hun campus meerdere keren en schonk hij zelfs zijn winnende $ 25.000 van Celebrity Family Feud aan hun missie.

"Lang voordat ik begon met countrymuziek, hebben mijn ouders me de wens ingeprent om mensen op een positieve manier te beïnvloeden, en dat wil ik al sinds ik begon met mijn muziek", zegt McCreery over de eer, per Muziek Mayhem. "Om dat te doen, moet je je afstemmen op gelijkgestemde mensen en je moet jezelf afstemmen op gelijkgestemde organisaties. Van mensen die mensen op een positieve manier beïnvloeden, St. Jude, ben je bij de bovenaan die lijst. Jullie doen allemaal geweldig werk voor kinderen en gezinnen in dit hele land."

“Het is een enorme eer om de Angels Among Us Award van St. Jude te ontvangen,” vervolgt hij. "De patiënten en families hier zijn een inspiratie voor mij geweest, net zoals ik weet dat ze dat ook zijn voor zoveel andere Country-artiesten."

Een van de slogans van St. Jude is: "Geef dank voor de gezonde kinderen in je leven en geef aan degenen die dat niet zijn." Met een baby op komst voor McCreery, moet deze zin meer voor hem betekenen dan ooit tevoren. Hij en zijn vrouw verwachten begin november hun eerste kind, een jongen.

 

 

­