Scotty McCreery met "In Between" op nummer 1

23 juni 2020

Scotty McCreery met "In Between" op nummer 1

Tussen 1 april 2019 en vandaag is Scotty McCreery naar de top van Billboard's country airplay chart gekropen. Eindelijk, na 63 weken, gong "In Between" van nummer 8 naar nummer 1, waarmee het de op één na grootste sprong naar nummer 1 op de kaart is sinds 1991.

Derde hitsong

De song markeert de derde hit in de hitparade van de zanger, nadat 'Five More Minutes' en 'This Is It' die elite plek in 2018 en 2019 bereikten. Alle drie de nummers komen van zijn album Seasons Change uit 2018. Hij schreef mee aan alle 10 nummers van dat project, dat in maart gecertificeerd goud werdt.

'Toen we twee jaar geleden Seasons Change uitbrachte, hoopte ik dat ik mijn eerste nummer 1-nummer zou krijgen', vertelde de voormalige Amerikaanse Idol-winnaar aan Billboard. "Nu ben ik gezegend met drie nummer 1's, wat meer betekent dan ik kan zeggen. Ik vind het geweldig dat ‘In Between’ verbonden is met mensen zoals het is, vooral in deze tijd van sociale afstand. Ik geloof niet dat een van ons,  maar het een of het ander is; Ik denk dat we allemaal ergens tussenin zitten. "

McCreery overtreft Travis Dennings record van eerder dit jaar niet echt, toen 'After a Few' er 65 weken over deed om de top te bereiken. (Deze week staat het op nummer 9 in zijn 67ste week.) En het mist net de gigantische sprong gemaakt door Ricky Van Shelton's "Keep It Between the Lines", die van 9 naar 1 schoot in 1991.

 

 

­