donderdag, 10 februari 2022 15:46

Scotty McCreery dropt nieuwe video voor "Damn Strait"

Scotty McCreery; foto Jeff Ray Scotty McCreery; foto Jeff Ray

Scotty McCreery heeft de snelst stijgende single van de Mediabase Top 30 bereikt en blijft stijgen. De Triple Tigers-artiest en multi-platina verkopende singer/songwriter heeft gisteravond de officiële videoclip voor "Damn Strait" in première gebracht via YouTube.

 

Scotty McCreery - Damn Strait


 

Gefilmd in de historische Gruene Hall in New Braunfels, Texas, waar George Strait zelf jarenlang speelde om zijn vak te verbeteren voordat hij een platencontract binnenhaalde en de King of Country Music werd, de video is geregisseerd door de in Austin, Texas wonende filmmaker Jeff Ray, die heeft met McCreery samengewerkt aan de video's voor 'Five More Minutes', 'This is It' en 'In Between'.

De video diende als Scotty McCreery's eerste bezoek aan de legendarische locatie, en de video, net als het nummer, is een eerbetoon aan George Strait. Met foto's en herinneringen aan het begin van zijn decennialange carrière terwijl McCreery en zijn band optreden op het beroemde podium.

"'Damn Strait' is zowel een klassiek countrynummer als een ode aan George Strait", aldus McCreery. “Ik wist dat ik het wilde filmen op een plek die respect had voor beide elementen van het nummer. Toen mijn regisseur Jeff Ray Gruene Hall voorstelde, waar George regelmatig optrad met zijn Ace in the Hole Band voordat hij de legende werd die hij nu is, wist ik dat dit de perfecte locatie was. Je kunt de geschiedenis en de muziek van het verleden en heden van countrymuziek op elke centimeter van die locatie voelen. Ik wilde al heel lang Gruene Hall bezoeken, en nu ik dat heb gedaan, kijk ik ernaar uit om daar uiteindelijk terug te komen om een ​​show te doen.”

Bij de release van het nummer noemde Rolling Stone het een "Pick of the Week" en noemde het "slimme songwriting, geleverd door een van de beste King George-discipelen uit het genres".

"Damn Strait" volgt Scotty McCreery's vierde opeenvolgende nummer 1-single "You Time", ook van zijn vijfde studioalbum Same Truck. Uitgebracht eind 2021, veranderde de inwoner van Garner, North Carolina zijn perspectief om na te denken over het laatste decennium van zijn carrière en leven met zijn vrouw Gabi en hond Moose, met Tennessean die deelt: "McCreery bewandelt een sonisch koord dat leunt tegen zijn countryinvloeden terwijl het verlaten van het moderne hitmaken van Music Row", merkt Sounds Like Nashville op, "met in totaal 12 nummers, toonden die nummers meer volwassenheid dan ooit, en verkenden ze alles, van de gemeenschappelijke banden die zijn fans delen tot de eeuwige vlam van romantiek."

Same Truck werd geproduceerd door Frank Rogers, Aaron Eshuis en Derek Wells, het team dat zijn vorige project produceerde, de RIAA Gold-gecertificeerde Seasons Change die debuteerde op nummer 1 in de Billboard Country Albums Chart en drie opeenvolgende nummer 1-hits bevatte: de Double RIAA Platinum-gecertificeerde "Five More Minutes", Platinum-gecertificeerd "This is It" en Gold-gecertificeerd "In Between". McCreery schreef mee aan elk nummer op dat album. Check de recensie van Same Truck, het laatste album van Scotty McCreery HIER

McCreery zal morgen, donderdag 10 februari, zijn Same Truck Tour in 2022 voortzetten in The Fillmore in Detroit, Michigan. Hij gaat ook naar het buitenland, zowel voor het driedaagse C2C (Country To Country) Festival in Ierland en het VK, als voor zijn eigen dates in Duitsland en Nederland. Scotty is op 19 maart 2022 één van de artieste die tijdens een countryavond in de Melkweg te Amsterdam komt optreden.

Tickets zijn verkrijgbaar via ScottyMcCreery.com.

LINKS | SCOTTY MCCREERY

 

­