dinsdag, 05 december 2023 09:37

"SAVE ME" VAN JELLY ROLL MET LAINEY WILSON STIJGT NAAR #1 IN COUNTRY AIRPLAY CHARTS

Stoney Creek Records' Jelly Roll en Broken Bow Records' Lainey Wilson sluiten een monumentaal jaar af met een Billboard and Country Aircheck/Mediabase #1 single met 'Save Me'. De monsterhit vloog omhoog in de hitlijsten en diende als Jelly Roll's derde opeenvolgende single die bovenaan de hitlijsten staat in 2023, waarbij "Son of A Sinner" die positie bereikte in januari, gevolgd door "Need a Favor" in augustus. Geschreven door 2X GRAMMY®-genomineerde/2023 CMA Best New Artist of the Year-winnaar Jelly Roll, werd “Save Me” met Lainey Wilson uitgebracht als onderdeel van zijn debuut Country Album, Whitsitt Chapel (uitgebracht op 2 juni 2023) – dat de grootste verdiende Countrydebuutalbum in de geschiedenis van de Billboard Consumption Chart. Voor Lainey is het haar zesde release die bovenaan de hitlijsten staat en met slechts zes weken sinds ze voor het laatst piekte op nummer 1 met "Watermelon Moonshine", heeft ze nu het record in de geschiedenis van de Billboard-hitlijsten voor de kortste pauze tussen nummer 1-singles van een vrouwelijke countryartiest.

 

Jelly Roll - Save Me (with Lainey Wilson) [Live tijdens de 58th ACM Awards]

2023 was een carrièrebepalend jaar voor zowel Jelly als Lainey, waarbij ze onlangs allebei twee GRAMMY®-nominaties verdienden, waaronder een gezamenlijke nominatie voor 'Save Me' in de categorie Best Country Duo/Group Performance. In de algemene categorieën verdiende Jelly Roll een nominatie voor Beste Nieuwe Artiest en Lainey Wilson's Bell Bottom Country kreeg een nominatie voor Beste Country Album. Bovendien zijn beide genomineerd voor de Pollstar Awards in 2024.

Naast het verdienen van een CMA Award 2023 voor Beste Nieuwe Artiest van het Jaar, gaat Jelly meteen het nieuwe jaar in met vier People's Choice Country Awards en drie CMT Awards. Hij rondde onlangs ook zijn uitverkochte 2023 Backroad Baptism Arena Tour in 44 steden af en vierde succes in meerdere formats met "Need a Favor" met een piek in de Top 10 op Hot AC en Top 25 op Top 40. In Music City is hij momenteel toonaangevend Nashville's grootste speelgoedrit tot en met 15 december met donatiebakken op acht Walmart-locaties in het grootstedelijk gebied.

Dit jaar heeft Lainey al vijf CMA Awards gewonnen, waaronder de hoogste eer van "Entertainer of the Year", vier ACM Awards, twee CMT Music Awards, drie People's Choice Country Awards, voltooide ze een uitverkochte headliner-tour van 28 dagen, maakte ze Red Rocks Amphitheatre en Lollapalooza-debuut. Wilson werd ook geëerd als “Rulebreaker” van Billboard Women in Music 2023. Fans kunnen Lainey zien als afsluiting van HARDY's The Mockingbird & The Crow-tour en tijdens haar vier uitverkochte “Wildflowers and Wild Horses”-shows op NFR deze maand voordat ze begint aan de langverwachte “Country's Cool Again” en “Lainey Wilson: LIVE” toeren in 2024.

 

­