vrijdag, 27 augustus 2021 12:51

Sam Elliott, Tim McGraw en Faith Hill in de Yellowstone prequel '1883'

Sam Elliott, Tim McGraw en Faith Hill in de Yellowstone prequel '1883' Sam Elliott (left), Faith Hill and Tim McGraw COURTESY OF CBS STUDIOS

In de prequel vande hitdrama Yellowstone genaamd 1883 gaan niemand minder dan Sam Elliott de hoofdrol spelen samen met Tim McGraw en Faith Hill.

Dit heeft  Paramount+ en MTV Entertainment Studios bekend gemaakt.

1883 volgt de familie Dutton terwijl ze op reis gaan naar het westen door de Great Plains naar het laatste bastion van het ongetemde Amerika. Het is een grimmige hervertelling van de westerse expansie en een intense studie van een gezin dat de armoede ontvlucht om een ​​betere toekomst te zoeken in het beloofde land van Amerika - Montana. Elliott speelt Shea Brennan, een keiharde, knappe cowboy met een enorm verdriet in zijn verleden. Hij heeft de gigantische taak om een ​​groep van Texas naar Montana te begeleiden, en hij laat zich niet gek maken. McGraw en Hill spelen James en Margaret Dutton, de respectievelijke patriarch en matriarch van de familie Dutton. 

"Het begint allemaal met het schrijven, en Taylor Sheridan is een briljante schrijver", zei Elliott. “Ik denk dat het westerngenre ons allebei duidelijk aanspreekt. De klassieke strijd van de mens tegen de mens, de mens tegen de natuur en de mens tegen zichzelf. Het is er allemaal, in 1883, en ik ben vereerd om er deel van uit te maken.”

McGraw zei: “Dit is echt een droombaan. Taylor heeft een manier van verhalen vertellen gevonden die deze epische drama's en familiesaga's op briljante wijze creëert met zoveel diepgang en creativiteit. De Duttons zijn geweldige personages en het is zo opwindend om ze tot leven te kunnen brengen. Als kind dat opgroeit met paardrijden, denk je aan dit soort droombanen, en ik ben zo opgewonden om met deze geweldige cast en crew te werken.”

Hill toegevoegd: “Dit is de kans van je leven. De Duttons zijn een formidabele familie en het is een absolute droom om zo'n sterk vrouwelijk personage als Margaret Dutton tot leven te brengen. Ik ben nederig en vereerd om met Taylor en zijn hele team samen te werken.”

Chris McCarthy, President/CEO, MTV Entertainment Group: "Yellowstone is een enorme hitshow met tientallen miljoenen fans - met 1883 nemen we die fans mee terug naar het oorspronkelijke verhaal, en in het proces veranderen we de Yellowstone-wereld in een wereldwijde hitfranchise om de groei van Paramount+ te stimuleren. We zijn zeer verheugd dat Sam, Tim en Faith de sterren zijn van Taylor Sheridan's nieuwe serie, exclusief voor Paramount+ over de hele wereld."

Later meer over 1883......

 

­