dinsdag, 26 juli 2022 09:00

Rotterdamse zanger Mark Blomsteel tekent Amerikaans platencontract

Mark Blomsteel, geboren en getogen in Rotterdam maakt al enige tijd naam in Nashville, het Mekka van de Amerikaanse Countrymuziek.

In Music City werkt hij samen met de meest gerenommeerde muzikanten en na 5 albums en evenveel Dutch CMA awards heeft hij nu een contract in de wacht gesleept bij platenlabel MC1 Nashville/Sony/The Orchard.

“Ik kijk enorm uit naar deze samenwerking en de promotie van mijn aankomende single op de Amerikaanse radio. Dit is niet iets wat veel ‘buitenlanders’ hier overkomt dus ik ben er erg trots op”, laat Blomsteel weten.

De nieuwe single heet heel toepasselijk ‘Tennessee’, een modern pop/country nummer waar eigenaresse van het label, Darlene Fowler erg enthousiast over is. De song zal ook op de soundtrack van een nieuwe film verschijnen.

 

Mark Blomsteel Tennessee

 

Mark Blomsteel - Tennessee

Het is eindelijk zover! De langverwachte nieuwe single ‘Tennessee’ van Mark Blomsteel.

Het nummer is opgenomen tijdens de pandemie op Treasure Isle Recorders in Nashville en bevat enkele van Music City's grootste sessiespelers als Chris Leuzinger (Garth Brooks), Tony Harrell en Adam Shoenfeld (Tim McGraw).

“Tennessee is een heel bijzonder nummer en het raakt het gevoel of je daar vandaan komt of niet”, zegt Blomsteel. "Het heeft een geweldig verhaal en een van mijn favoriete onderdelen is de gitaarsolo".

‘Tennessee’ kan overal worden gestreamd of gedownload .Het nummer wordt uitgebracht en gedistribueerd door MC1 Nashville / Sony-The Orchard.

 

 

­