vrijdag, 21 augustus 2020 07:22

Riley Green en Tenille Townes winnen ACM Award

Riley Green en Tenille Townes winnen ACM Award

Keith Urban

Keith Urban heeft Riley Green en Tenille Townes (evenals de countryfans) verrast door de winnaars bekend te maken in de categorieën ACM New Male Artist en New Female Artist.

 

 

De Academy of Country Music onthulde Riley Green als de nieuwe mannelijke artiest van het jaar. En Tenille Townes als de nieuwe vrouwelijke artiest van het jaar voor de 55e Academy of Country Music (ACM) Awards. Het evenement wordt op 16 september uitgezonden op CBS. En kan op aanvraag worden gestreamd op CBS All Access. Beide nieuwe artiesten zullen optreden op de uitzending.

Riley Green werd bekend met "There Was This Girl" en Tenille Townes met de single "Jersey on the Wall (I’m Just Asking)." Beide nummers bereikten de nummer 1 op de countryradio in Canada.

Riley Green

"Toen we in maart niet meer konden optreden, wist ik niet zeker hoe de rest van 2020 eruit zou zien," zei Green "Sindsdien is er zoveel in de wereld gebeurd en ik vind het heel spannend dat ik weer een moment heb om muziek te maken. De liefde van mijn grootvaders voor countrymuziek heeft me naar dit moment geleid en ik draag deze prijs aan hen op. Bedankt aan iedereen die genoeg in mijn muziek gelooft om deze jongen uit Alabama zijn liedjes op deze manier te laten delen. "

 

 

Tenille Townes

"Ik zal me dit gevoel altijd herinneren, hier sta ik als een nieuwe artiest", zei Townes “Ik voel me zo vereerd en ongelooflijk dankbaar om deel uit te maken van deze country gemeenschap die me inspireert. Het ontvangen van deze ACM Award voelt als een overtuiging van die gemeenschap, en dat betekent zoveel voor mij. ”

 

 

In maart was 2020 net voor de lockdwon was Tenille Townes aanwezig tijdens het C2C: Country to Country festival in Amsterdam Lees het verslag!

 

Andere genomineerden in de categorie New Male Artist waren Jordan Davis, Russell Dickerson, Cody Johnson en Morgan Wallen. De categorie Nieuwe vrouwelijke artiest omvatte Ingrid Andress, Gabby Barrett, Lindsay Ell en Caylee Hammack.

 

 

Green en Townes waren elk verrast met het nieuws van hun overwinningen. Tijdens een videovergadering die werd gehost door regerend ACM Entertainer of the Year Keith Urban, die dit jaar de ACM Awards zal presenteren.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de show vindt de 55e Academy of Country Music Awards plaats in Nashville. Met uitzendingen vanuit drie iconische locaties, waaronder het Grand Ole Opry House, het historische Ryman Auditorium en The Bluebird Cafe.

"De nieuwe artiesten van dit jaar hebben al succes gekend, en de Academie voelt zich vereerd dat ze hun eerste ACM Award-overwinning mogen uitreiken", aldus Damon Whiteside, CEO van de Academy of Country Music. "We hopen dat dit een herinnering is die ze met zich meedragen terwijl hun carrière blijft bloeien." Hij voegde eraan toe: `` Een enorme felicitatie aan alle welverdiende genomineerden van dit jaar en een speciale dank aan de artiesten die de Academie hebben geholpen om de verrassing te realiseren, met name onze gastheer Keith Urban voor het monumentaal maken van dit moment. We kunnen niet wachten om Riley en Tenille op 16 september op het 55e ACM Awards-podium te zien! "

 Les ook het interview wat we hadden met de ACM New Female Artist

Tenille Townes

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­