dinsdag, 16 augustus 2022 10:35

Richard Marx met new country song "One Day Longer"

Richard Marx zal op zijn nieuwe album maar liefs vijf new country songs hebben staan!

De vrienden Keith Urban en Richard Marx onthulden hun nieuwste samenwerking afglopen vrijdag,  maar het is niet bepaald nieuw voor hen.

Volgens Richard Marx is "One Day Longer" een nummer dat ze jaren geleden schreven en dat uiteindelijk ruimte in beslag nam op zijn laptop. Op een dag besloot de singer-songwriter het nog een keer te beluisteren.

Nu is het de eerste song van vijf new countrynummers van zijn aankomende album 'Songwriter', dat op 30 september uitkomt.

 

Richard Marx Songwriter

 

"Ik stuurde Keith een spraakbericht waarin stond dat ik 'One Day Longer' ging uitbrengen en hij sms'te me terug en hij zei: 'Ik herinner me dat nummer niet, maar het klinkt echt goed', aldus Marx. "Hij klonk alsof hij niet kon geloven dat we samen zoiets goeds zouden schrijven."

Marx en Urban kennen elkaar al tientallen jaren. Ze hebben als partners geschreven voor verschillende hitnummers van Urban, waaronder 'Everybody', 'Better Life' en 'Long Hot Summer'.

"Als we een nummer schrijven, is Keith er op maandag altijd dolgelukkig over en tegen woensdag heeft hij er geen zin meer in", vertelde Richard Marx aan de media. "Het gaat van 'Dit is het beste nummer dat ooit door twee mensen ooit is geschreven' tot 'Ik heb helemaal geen interesse in dit nummer'. Dus ik ben gewend aan het soort bipolaire ding dat gebeurt als ik met hem schrijf ."

Volgens Richard Marx was Urban aanvankelijk dol op "One Day Longer" - maar toen stond er iets in de weg.

"Ik herinner me dat Keith tegen me zei... 'Ik hou van dit nummer, maar ik heb nu echt honger en ik haat alles als ik honger heb'", zei Marx. "Een paar dagen later had hij er geen zin meer in."

Maar er is één persoon die al fan is van het nummer: Marx zijn vrouw, Daisy Fuentes. Het paar trouwde in 2015. 'Daisy houdt van deze', zei Richard Marx. "En ik zou zeggen dat dat bij haar niet vanzelfsprekend is. Ze is eerlijk als het gaat om de muziek die ik maak."

 

 

Richard Marx - One Day Longer

 

 

Richard Marx

Grammy-winnende zanger, songwriter, producer en bestsellerauteur Richard Marx is een culturele toetssteen wiens invloed nog steeds standvastig is in de popcultuur van vandaag, met het schrijven en uitvoeren van enkele van de meest onuitwisbare pophits van de late jaren '80 en vroege jaren '90, (" Endless Summer Nights', 'Hold on to the Nights' en 'Right Here Waiting'). zijn discografie en songwriting lofbetuigingen in popmuziek, rock, countrymuziek en ballads.

 

 

Als performer, songwriter en producer heeft de bijna dertig jaar durende carrière van Richard Marx al talloze hoogtepunten gekend. De pop/softrocker uit Chicago heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen albums verkocht. Van zijn titelloze debuutalbum dat maar liefst vier Top 5 singles had, waaronder 'Hold on to the Nights’ en 'Don’t Mean Nothing’, tot het nóg succesvollere 'Repeat Offender’ met nummer één noteringen voor singles 'Satisfied’ en 'Right Here Waiting’. Tot op de dag van vandaag is Marx nog steeds de enige mannelijke artiest die zijn eerste zeven singles in de Top 5 Billboard charts wist te brengen.

Richard werd op zijn zeventiende ontdekt door Lionel Richie waarna Marx al snel werd uitgenodigd om naar Los Angeles te komen. Tijdens zijn jaren in LA verzorgt hij backing vocals voor grote artiesten als Madonna, Whitney Houston en Julio Iglesias en tekent hij zijn contract bij EMI/Manhattan Records. In 2004 wint hij de Song of the Year Grammy voor de hit 'Dance with My Father’, welke hij schreef met Luther Vandross.

 

Op 27 en 28 September is Richard Marx in Nederland en geeft hij concerten in Eindhoven en Amsterdam. Meer info: https://www.greenhousetalent.com/nl/artists/richard-marx

Richard-marx-nederland

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­